Stage Campoamor: Zondag, dag 1

Onze spelers kenden een probleemloze reis naar Campoamor en werkten er ondertussen al hun eerste training af.

Om zes uur bliezen de spelers verzamelen aan het Daknamstadion voor de busrit naar de luchthaven van Antwerpen. Op de vlucht naar Alicante onder andere ook de spelers van STVV, die op een andere plaats in de buurt hun winterstage afwerken. Na een vlucht van precies twee uur werd er geland op Spaanse bodem. Sporting bereikte het viersterrenresort net op tijd voor de lunch. Lokeren is hier nu al voor de vierde keer op winterstage. Voorlopig hebben ze het rijk voor zich alleen, vanaf woensdag verblijft ook CSKA Moskou in Campoamor.  

Na een korte rust stond om 15u30 de eerste training geprogrammeerd. Die kon worden afgewerkt in ronduit ideale omstandigheden: het veld lag er piekfijn bij en de zon zorgde voor een aangename twintig graden. Eerste dag of niet, er werd onmiddellijk stevig getraind. De spelers stonden 2,5 uur op het veld. Na een uitgebreide opwarming werd er twee uur met de bal gewerkt. Alle spelers werkten de opdracht moeiteloos en enthousiast af, ook onze twee IJslanders Skulason en Ingason. Die hadden twee dagen extra kerstverlof gekregen. Terecht: na het loodzware seizoen 2015-2016 trokken ze onmiddellijk op voorbereidingskamp voor het EK in Frankrijk en nadien sloten ze praktisch onmiddellijk aan bij de spelersgroep in Lokeren. Wat extra recuperatie was dan ook geen overbodige luxe.

Om 19u30 staat het diner gepland. Nadien drinken de spelers samen een glas in de bar van het hotel. Laat willen ze het niet maken, want morgen staan alweer twee pittige trainingen op het programma.

Logo Q-teamLogo Maximum ImageLogo JartaziLogo ConcordiaLogo Combell