Webteam

Het Sporting webteam bestaat vandaag uit vier leden.

De mails die u stuurt naar info@sporting.be worden op het secretariaat van sporting Lokeren behandeld door Jasmine Van Loey of Jolien De Nul.
 

Het ontstaan van deze site

In december 1995 zette Filip Baeke (hieronder twee maal op de foto met Daniel Zitka) zijn eerste stappen op het Internet. Als geboren en getogen Lokeren-supporter en bovendien lid van het YMT (= Young Members Team) van KSC Lokeren, was hij snel van plan om ook voor Sporting een nestje te bouwen op het wereldwijde web. Via het YMT kreeg hij de officiële toestemming van het KSC-bestuur !
Filip Baeke overhandigt aan Daniel Zitka de trofee van "Speler van het jaar 2000-2001"Filip Baeke en Tim Combel samen met Daniel Zitka in Plzen, augustus 2012 Een goeie site maak je (en vooral onderhoud je) natuurlijk niet alleen. Daarom ging hij op zoek naar iemand met technische kennis en met het (sporting)-hart op de juiste plaats. Die hulp werd gevonden bij Tom Hillaert. En op 10 april 1996 was de officiële website van Sporting Lokeren een feit. In die tijd stond Internet in België nog in zijn kinderschoenen. Met een tachtigtal bezoekers per week, waren onze eerste maanden, voor die tijd toch, al een aardig succes. Met Latest News, Guestbook, Match Reports, UEFA Cup History, e.a. items konden we al gauw heel wat informatie aanbieden.

Dat bezorgde ons veel werk. En toen Tom steeds minder tijd had, ging Filip op zoek naar andere medewerkers.

Stefaan Roets bekroont Jan Koller als "Player of the Year 1998-1999"
Met de komst van Stefaan Roets (foto links met Jan Koller - Mei 1998), Tim Combel (foto onder - Maart 1999 en boven met Daniel Zitka in aug. 2012) is ons informatieaanbod enorm uitgebreid. Zo introduceerde Stefaan ondermeer de verkiezing van "Man van de Match" waarbij u na elke wedstrijd punten kunt geven aan de Sportingspelers en creëerde Tim een heus "Lokeren desktop theme" en programmeerde het volledige "Statistieken" systeem. Tim Combel

Van november 2002 tot mei 2007 was Stefan Van Theemsche lid van het webteam. Gedurende vijf jaar heeft hij meegeholpen aan de site, helaas ontbrak het hem nog aan de nodige tijd om de taak als full webteamlid op te nemen. Van juli 2007 tot mei 2015 kwam Geert Verfaillie ons team versterken. En in juli 2010 kwam Jens Vandeput uit Zemst, maar na een jaar bleek de afstand naar Lokeren vaak te ver en is de samenwerking gestopt.
In september 2013 kwamen Bart Van Havermaet en Steven Latré. Helaas moesten zij in 2015 afhaken wegens andere verplichtingen.
Sinds mei 2016 is Tim Muys ons team komen vervoegen.

We zijn nog steeds op zoek naar een jonge Sportinger met goede feeling voor alles wat internet en IT is, die vooral tijdens de week een handje kan toesteken. Mail ons gerust en wie weet zit er een samenwerking in !

De site van seizoen 2001-02 kreeg naast een nieuwe face-lift ook een nieuwe interne motor. De volledige site werd opgetrokken in ASP, wat ons in staat stelde de site niet enkel dynamischer , maar ook sneller updatebaar te maken. Tevens werd in 2001 voor het eerst overgeschakeld naar een nieuwe provider : Combell.

Voor het seizoen 2004-05 werd de site nog eens volledig aangepakt. De site kwam niet alleen in een nieuw kleedje te zitten, bovenal werd de kaart getrokken van het universeel onwerp. Ultieme doel: het nog makkelijker maken voor de bezoeker om de informatie te vinden die hij of zij zoekt.
In november 2011 vernieuwden we onze layout volledig en vooral schakelden we over naar een CMS (Content Management Systeem) waarbij het nog makkelijker is om alle afdelingen van de club hun eigen onderdelen te laten beheren.
Voor de jeugd gebeurt dat door Ruth Nelis. Voor algemeen en commercieel nieuws door de mensen van het secretariaat (o.a. Jolien De Nul, Jasmine Van Loey, Tim Vlaeminck, Bart Verkest,...)
Voor- en nabeschouwingen vloeien tegenwoordig uit de pen van Chris Sterck. Herman en Klaas Van de Putte volgen de persconferenties na de thuismatchen en interviewen een speler of trainer waarvan u de beelden (geleverd door ARTHE TV) kunt zien via onze SportingTV of de artikels kunt lezen op de website of in de nieuwsbrieven.

Wij hopen in ieder geval jullie regelmatig te mogen begroeten op onze on site. Ook danken we jullie graag voor de vele positieve reacties. Ze zijn een leuke stimulans om van deze webpagina's iets mooi te maken !
 

Logo Q-teamLogo Maximum ImageLogo JartaziLogo ConcordiaLogo Combell