Bikas Giorgios (Griekenland)
2100
logo FC Metz

Na het onbekende Ijslandse Akranes volgde dus voor de tweede thuiswedstrijd Intertoto in de Lokerse geschiedenis een taaiere brok met de Franse topper FC Metz.

Beide ploegen starten vrij afwachtend aan de wedstrijd. Het duurt tot de 8ste minuut - als Chris Janssens een vrije trap mag nemen op een 30tal meter - dat we een schot op doel krijgen. De trap gaat echter recht in de handen van keeper Letizi. Een bedrijvige Kimoto in die eerste helft. Eerst onderschept hij een laterale pas van Metz maar de bal loopt te ver door. Nog iets later - we zijn dan intussen een kwartier ver - wordt diezelfde Kimoto in verdachte omstandigheden door de doelman van Metz gestopt als hij alleen op doel gaat, maar de Griekse scheidsrechter had niks gezien. Terecht woedende reacties van het Lokerse publiek voor de referee, die in de eerste helft vooral uitblonk in het geven van gele kaarten. In de 20ste minuut dan opnieuw Lokers gevaar maar Janssens en Nikcevic missen hun schot. Metz speelde goed mee en was duidelijk niet gekomen om zich in te graven, maar het duurt toch tot de 26ste minuut vooraleer ze een goede doelkans krijgen. De snelle Jestrovic was echter iets te ver naar rechts uitgeweken en de goed keepende Dabanovic had zijn hoek goed verkleind. In de bijgevoegde tijd steekt Janssens nog een bal door naar Van Geneugden, maar een "Metze" voet kon net genoeg deviëren om het gevaar te wijken. Ruststand dus 0 - 0.

Na de pauze onmiddellijk vuurwerk. De snelle Bastien gaat door op rechts, een gemeten voorzet op het hoofd van Saha en al na een minuut staat de 0-1 op het bord. Lokeren veert echter terug; 2 minuten later wordt Kimoto gehaakt in het strafschopgebied. Janssens zet de elfmeter om en de bordjes staan alweer gelijk. Lokeren begint nu vlot te combineren en rukt op naar doel. Dan vindt de Griekse scheidsrechter het nodig om voor zichzelf een hoofdrol op te eisen: hij geeft Van Geneugden - na licht protest - zijn tweede gele karton van de avond en Lokeren moet meteen verder met 10. De match ontspoort nu en wordt steeds bitsiger. Vooral de nummer 10 van Metz - Meynieu - heeft het zo niet begrepen op fair play en trapt na waar hij kan. De Griekse scheidsrechters slagen er echter in op die momenten net weg te kijken. Een stevig spelende Janssens valt iets later geblesseerd uit. Lokeren blijft toch komen en wordt ondanks de man minder situatie niet weggedrukt. Tot er in de 85e minuut opnieuw een Franse doorbraak komt langs rechts met een voorzet in de loop van Saha die zijn tweede doelpunt van de avond scoort. Lokeren komt nog dicht in de buurt van de gelijkmaker, maar de Franse goalie haalt de kopbal van Abouo uit zijn doel.
Het blijft dus 1-2 met een moeilijke opdracht over een week voor de boeg.