Wedstrijdverslag

Sporting Lokeren

2 - 1

FC Barcelona

logo Lokeren

UEFA Cup


Seizoen:
1976-1977
Datum:
04/11/1976
20:00:00
Scheidsrechter:
Foote Ian (Schotland)
Toeschouwers:
18000
logo FC Barcelona
 

Doelpunten

DoelpuntenmakerGoal
Verheyen René1-0goal17 
Dalving Bob2-0goal25 
DoelpuntenmakerGoal
Cruyff Johan2-1goal54 

Ploegopstellingen

SpelersWisselsKaarten
Dalving Bob  
De Schrijver Maurits  
Hansen Halfdan Aage  
Henrotay Roger  
Hoogenboom Bouke  
Ingels Roland  
Lubanski Léonard Wlodzimierz  
Mommens Raymondvervangen72 
Somers Ronald  
Velkeneers Johnny  
Verheyen René  

De Beuckelaer Ronaldingevallen72 
SpelersWisselsKaarten
Amarillo Alfredo  
Asensi Juan Manuel  
Clares Manuel  
Cruyff Johan  
Macizo José Cirilovervangen88 
Migueli Bernardo Bianquetti  
Mora Mariné  
Neeskens Johan  
Olmo Antoni  
Ramos José Antonio  
Sotil Hugovervangen46 

Carreno Jorgeingevallen88 
Sanchez Josep Vicençingevallen46 

Verslag

18.000 TOESCHOUWERS
Twee weken later verdrongen zich liefst 18.000 kijkers in een uitgebreid Daknamstadion, voor de return waarin Sporting Lokeren na vijfentwintig minuten reeds twee fraaie doelpunten had gesprokkeld. Meer bepaald langs Verheyen (16e min.) met een vrije trap van achttien karaat vanop een dertigtal meter en negen minuten later via de opgerukte Dalving, met een kopbaldoelpunt, alweer uit een geajusteerde vrijschop van de gevreesde Verheyen.
Een Sporting-stunt leek in de maak. Het Lokerse publiek werd wild enthousiast. Men had echter zonder de grillen van de Schotse scheidsrechter Foote gerekend. Die nam een paar onbegrijpelijke beslissingen, o.m. toen Mommens zwaar werd aangetrapt en hij bij een handspel van Asensi in het 16-metergebied deed alsof zijn neus bloedde. En toen Cruijff, tot dan toe puik uit de match gehouden door "kuitenbijter" Roland Ingels, de beslissing afdwong. Een opdoffer van jewelste voor de gastheren. Het einde van een mooie droom.
Lokeren Nochtans had F.C. Barcelona zich in Lokeren bijna verslikt, in de strijd met een club die zes jaar voordien nog in Bevordering speelde. Vooral dit laatste maakte de Sportingers fier.

ROLAND INGELS
Roland Ingels, nu 47 jaar, legde sinds hij dertien jaar geleden Sporting Lokeren verliet, nog een vrij lange weg af op Oostvlaamse bodem. Eerst speelde hij drie jaar lang voor Evergem Center. Gedurende eenzelfde periode was Roland actief bij Sparta Ertvelde, alwaar hij één seizoen als trainer fungeerde en de fusie meemaakte.
Later werd Ingels oefenmeester bij Doornzele en pikte zelfs nog graag een matchke mee. Daarmee was de kous nog lang niet af, vermits Roland al evenmin het minivoetbal kon laten.
Lokeren Wedstrijden op het hoogste niveau volgt de Ertveldenaar nog nauwelijks. Daarentegen heeft hij intussen zijn hart verloren aan ploegen als Assenede en Bassevelde, gewoon omdat zijn twee schoonzoons bij genoemde clubs zijn aangesloten.
Roland, werkzaam op het tekenbureau van Sadaci, houdt anderzijds nog regelmatig contact met de gewezen doelman Daniël De Paepe, zijn vroegere ploegmakker en thans coach bij VW Hamme.
De "kuitenbijter" van weleer liet zich tijdens een recent gesprek ontvallen dat Sporting Lokeren door de jaren heen te weinig aandat besteedde aan zijn ex-spelers. Iets wat hij net als zijn gewezen companen sterk aanvoelde en betreurde.
"Nu er in het opgefleurde Daknamstadion een nieuwe wind waait, wil ik die in de korste keren komen opsnuiven", aldus de dorpsgenoot van Eddy Wally, de "chérie" van een ander publiek.

Vic De Roeck (Journalist voor "De Sportinger" en oud-journalist "Het Volk")

Lokeren

Klik hier om het video filmpje te bekijken.


Logo Q-teamLogo Maximum ImageLogo JartaziLogo ConcordiaLogo Combell