De zon schijnt over het sportpark Katteberg, de gezellige en efficiënte thuisbasis van onze tegenstander. Blijft de zon ook schijnen voor de bezoekers na deze wedstrijd? Het wordt uitermate spannend, maar de Limburgers gaan door na strafschoppen. Er is geen verdiende winnaar of verliezer. Het seizoen zit er meteen op voor Lokeren-Temse.

De test van Niels Mestdagh gisteren toonde aan dat zijn blessure onvoldoende geheeld is, Mathias Schils moest in laatste instantie dan weer afhaken door ziekte. Niels Elewaut haalt de finale selectie niet. De bezoekers in de tricolore uitrusting spelen in de eerste helft richting eigen fans. De eerste vijf minuten tonen dat beide ploegen geen onnodige risico’s willen nemen. Bij de thuisploeg zitten snelle, vaardige spelers, laten ze zien. Topscorer Wijnen rukt op en kan nog een schot afleveren, het gaat over. Eerste kansje Lokeren-Temse op een vrije trap van Janssen, De Witte kopt te zwak op de doelman, net geen kwartier gespeeld. Aan de overkant komt een voorzet van Cauwenberg tot bij Martin Suarez, die kopt met behulp van de paal binnen, 1-0 voor de thuisploeg. Lokeren-Temse wil de gelijkmaker. Geen strafschop voor Janssen, wel geel voor een “schwalbe”. De thuisploeg leunt wat achterover, maar loert op de counter, de bezoekers hebben wel meer balbezit maar kunnen dat (nog) niet omzetten in een doelpunt. We zijn halfweg de eerste helft. Merckx heeft veel moeite met een lage schuiver van Landuyt. Bij de daaruit voortkomende hoekschop heeft hij een fantastische voetveeg nodig, de 2-0 wenkte. De Neve begaat een gele overtreding om Landuyt af te stoppen in minuut 28. Dan eindelijk eens een echt goede aanval van Lokeren-Temse over heel wat spelers, het schot van Van Moerzeke wordt door de doelman gestuit. Het begin van betere minuten. Rommelige fase, Vermeiren duwt binnen, 1-1, 32ste minuut. We kijken naar een leuke wedstrijd met veel overgave en aanvallende intenties bij beiden. Van Moerzeke kan bijna profiteren van een misstap van een verdediger, maar doelman Cascio kreeg voor deze wedstrijd nog de trofee van “beste speler van Belisia” van dit seizoen, hij bewijst waarom. Snelle aanval van de bezoekers via Van Moerzeke, bij het inzenden botst Ben Omar op een verdediger, hij heeft verzorging nodig maar kan verder. We bereiken de rust bij een 1-1 tussenstand, de juiste weergave van een wedstrijd die perfect in evenwicht verloopt.

Geen wissels, de zelfde 22 beginnen er aan. De tweede helft start alweer veelbelovend, de twee strijden met open vizier en leggen zo een leuke wedstrijd op de mat, mooi om volgen voor de neutrale toeschouwer, mocht die er zijn. Eerste kans voor Van Moerzeke na een pass van De Neve. We hebben nog 35 minuten de tijd. Uit het niets een schot van Wijnen van buiten de 16, op de deklat. Het gaat snel heen en weer, moeilijk om te voorspellen wie hier aan het langste eind zal trekken, het uur is volgemaakt. Schot van Janssen na een aanval van de bezoekers, te onbesuisd. Djadi komt een goede Ben Omar vervangen die een tik te veel kreeg. Djadi verplicht de doelman meteen tot een sterke redding, goede binnenkomer. Wat opvalt, bij alle twee komt de laatste pass er niet volledig uit. Nog twintig minuten. Wijnen probeert het ook nog eens van ver, net over. Rommelige fase voor het doel van Bilzen, de doelman bewijst weer zijn kwaliteiten. We zijn inmiddels al in de laatste tien minuten, stevenen we af op verlengingen en eventueel strafschoppen? Wijnen draait en keert en schiet uiteindelijk: over. Wie nu scoort, wint. Martin Suarez schuift de bal voorlangs, 85ste minuut. Merckx houdt met een beenveeg Wijnen van een gemaakt doelpunt, nog 2′. Het was een spannende tweede helft, iets minder van kwaliteit misschien, maar de 1-1 is terecht. Verlengingen wachten op ons.

Start eerste verlenging. De site ligt plat, vandaar maar een beknopt overzicht. Lokeren-Temse is er dicht bij, tot twee keer toe zelfs, maar weer is er die dekselse doelman. Fysiek wordt het allemaal wat moeilijker, dat is bij beide ploegen zo. Slechte terugspeelbal Ramazani, Merckx lette goed op en redt. Individuele actie Boulaouali, van op de rand van de 16, hij mikt op de rechterbovenhoek en de bal gaat enig mooi binnen, 2-2 in de 9de minuut van de eerste verlenging. Einde eerste verlenging, nog een kwartier standhouden.

Start tweede verlenging. Vandecaetsbeek maakt gelijk op een stilstaande fase en kopt de bal binnen, nog tien minuten. Heel wat kaarten, vooral voor de bezoekers, want Belisia drukt, aangemoedigd door een enthousiaste thuisaanhang. Nog 7 minuten, het is nu al Bilzen wat de klok slaat. Maar de stand blijft ongewijzigd, 2-2, strafschoppen dus.

De strafschoppen worden genomen richting doel waar de bezoekende fans zich bevinden. Een voordeel?

Overzicht penaltyreeks:

Ramazani, 1-0 – Cascio, 1-1 – De Neve 2-1 – Wijmen, 2-2 – De Witte mist – Lathouwers mist – Symons 3-2 – Martin Suarez, 3-3 – Boulaouali mist – Cauwenberg 3-4

Belisia Bisen gaat door na penalty’s

Scoreverloop: 1-0 (Martin Suarez, 14′), 1-1 (Vermeiren, 32′),1-2 (Boulaouali, 99′), 2-2 (Vandecaetsbeek, 108′)

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx, Ramazani, De Kuyffer (Symons, 90′), De Witte, Ekangamene, De Neve, Janssen, Boualouali, Ben Omar (Djadi, 67′), Van Moerzeke, Vermeiren

Bank: Gabriël, Barry, Djadi, Symons

Ploegopstelling Belisia Bizen SV: Cascio, Vandecaetsbeek, Cauwenberg, Emens, Landuyt, La Mantia, Wijnen, Lathouwers, Haenen, Waegemans, Martin Suarez