Sneller dan verwacht heeft de KBVB een beslissing genomen in verband met de bekerwedstrijd op en tegen KVK Ninove van zaterdagavond. De wedstrijd dient volledig opnieuw te worden gespeeld. Dat zal gebeuren op woensdag 25 augustus om 20 uur in het Daknamstadion.

Lokeren-Temse leidde bij de rust op KVK Ninove met 1-2. In de 8 minuten die nog werden gespeeld in de tweede helft veranderde deze stand niet meer. De scheidsrechter legde toen de match stil, in eerste instantie omdat de bliksem een gevaar inhield voor de veiligheid van de spelers. Toen hij na een half uur de wedstrijd weer op gang wilde brengen, zag hij dit voornemen gedwarsboomd door de grasmat. In een poging om die bespeelbaar te maken werd het kunstgras losgerukt van de onderlaag. De bulten die zo ontstonden, maakten het gevaarlijk voor de spelers. De wedstrijd werd dan ook logischerwijze gestaakt.

Na de wedstrijd maakte de scheidsrechter een verslag op dat vandaag al werd beoordeeld door de KBVB. Hun verdict: de wedstrijd dient volledig opnieuw te worden gespeeld op woensdag 25 augustus om 20 uur in het Daknamstadion. We beginnen bij 0-0.

De club heeft nog maar net kennis kunnen nemen van die beslissing. Hoe die wedstrijd sportief en organisatorisch moet worden aangepakt, zal nu worden bekeken in overleg ook met de tegenstander uit Ninove. Het spreekt vanzelf dat wij onze fans zo snel als mogelijk zullen informeren.