De spelersgroep weet wat haar te doen staat: alleen winnen in Gullegem houdt de tricolores mee aan kop. Zwevezele won gisteren immers met 1-3 op Oudenaarde en blijft dus al zeker eerste. Er wordt gespeeld op het kunststofgras van het gezellige Poezelhoekstadion. Ruim 350 uitsupporters willen Lokeren-Temse naar de overwinning schreeuwen. Helaas wordt het een serieuze afknapper. Lokeren-Temse verliest met 3-1 en moet vooraan de rol lossen.

De tricolores kiezen onmiddellijk voor de aanval, maar er staat veel volk bijeen op het kleine, smalle veld. Het eerste schot richting doel komt van de voet van Djadi, de bal gaat net naast, we zijn 5 minuten ver. Even later Vermeiren, net niet buitenspel, de doelman gaat goed plat. De bezoekers beginnen duidelijk het sterkst, wat ook valt af te leiden uit een heleboel hoekschoppen. Maar het is wel Gullegem dat scoort. Het komt een eerste keer in de buurt van het bezoekende doel, versiert een vrije trap die droog wordt binnengekopt, 1-0. Sampers tekent ervoor, net op het kwartier. De 17de minuut moet het voetbal even wijken: zowel thuis- als uitsupporters applaudisseren als steunbetoon aan de familie van de overleden Niels De Wolf. Lokeren-Temse is niet echt van slag door het doelpunt en blijft aanvallend spelen, de bezoekers loeren evenwel op de tegenstoot. We zijn halfweg eerste helft. Veel steriel bezoekend balbezit levert helaas weinig kansen op tegen het stugge en stevige Gullegem. Een hoogst zeldzame tegenaanval van de thuisploeg zorgt voor een reuzekans, het thuisploeg claimt een penalty. Lokeren-Temse heeft nog tien minuten om op zijn minst gelijk te komen in de eerste helft. De plaatsbal van Vermeiren geeft moed aan de zingende fans. De laatste minuten spelen zich inderdaad op de Gullegemse helft af, maar gescoord wordt er niet meer. 1-0 is de ruststand, Lokeren-Temse is duidelijk heer en meester maar het heeft nood aan efficiënter voetbal om de buit binnen te halen.

Lokeren-Temse heeft nog ruim de tijd om de achterstand weg te werken, maar het moet dan wel stevig aan de bak. Het begint ongewijzigd aan de tweede helft en kiest weer resoluut voor de aanval. Eerste kansje, Boulaouali met een kopbal, net naast, 48ste minuut. De druk naar voor is nu erg groot, het doelpunt hangt in de lucht, maar het blijft ondertussen ook uitkijken voor de omschakeling, al lijkt Gullegem daar steeds minder zin in te hebben. Tot minuut 55: een fraaie aanval van de thuisploeg over vele stationnetjes, koel afgewerkt door Kevin Henneuse, 2-0. Van Vaerenbergh komt in het veld, hij moet voor meer gestalte zorgen voorin. Nog een klein half uur om iets aan deze netelige situatie te veranderen. Lokeren-Temse kampeert nu werkelijk op de Gullegemse helft, maar grote kansen blijven uit. Nog een kwart wedstrijd. Aan inzet ontbreekt het in ieder geval niet, Lokeren-Temse blijft er voor gaan. Bijna met succes: Van Vaerenbergh mist de wenkende kans. Het doel van Gullegem wordt nu aanhoudend bestookt, maar kan er nog iets? Want ook Merckx moet waakzaam blijven, hij ranselt een bal van de vinnige vervanger Saidi uit zijn doel. Vanmoerzeke, nu mee voorin, weegt op de verdediging, maar ook hij vindt voorlopig geen opening. Op acht minuten van het einde mag Ben Omar een vrijschop trappen centraal voor doel. Janssen boven iedereen uit, kopt binnen, 2-1, dat is een doelpunt dat de burger moed geeft. Helaas wordt die hoop in de kiem gesmoord als Gullegem nog eens uitbreekt. Saidi bekroont een uitstekende invalbeurt met een doelpunt. Hij glipt door de buitenspelval en trapt tussen de benen van Merckx de bal tegen de netten, 3-1, het nekschot. Lokeren-Temse scoort nog bijna de 3-2, maar meer zit er niet meer in. Integendeel, Schürmann heeft nog een gele overtreding nodig om de 4-1 te vermijden. Lokeren-Temse verliest voor het eerst dit seizoen, met duidelijke cijfers zelfs. Het krijgt een lesje in efficiëntie, zoveel is duidelijk. Het seizoen is nog lang, maar een serieuze opdoffer is dit wel.

Scoreverloop: 1-0 (16′ Sampers), 2-1 (82′, Janssen) 3-1 (90′, Saidi)

Ploegopstelling KSC Lokeren: Merckx, Vanmoerzeke, Schürmann, De Kuyffer (61′ Van Vaerenbergh), De Man, Telen, Janssen, Djadi, Ben Omar, Boulaouali (70′ Laurens), Vermeiren

bank: Baert, Van Vaerenbergh, Laurens, Van Laere

Ploegopstelling FC Gullegem: Vanderbeken, Damman, Defevere, Decoster, Doornaert, Vansuypeene, Dekiere, Henneuse, Vancraeyveldt, Notebaert, Sampers