Voetbal Vlaanderen heeft de kalender bekendgemaakt waarbij de helft van de competitie in de amateurreeksen zou worden afgewerkt, dit voor zover de toestand rond COVID-19 trainen en spelen van wedstrijden toelaat. Lokeren-Temse neemt kennis van die informatie en handelt er ook naar. Wij delen deze informatie met onze fans, maar benadrukken dat dit alles met het grootst mogelijke voorbehoud moet worden behandeld.

Het programma van Lokeren-Temse zou er dan als volgt uitzien:

zon 14 feb    15u   Wetteren – SC Lokeren-Temse

zat 20 feb      20u  SC Lokeren-Temse – Westhoek

woe 24 feb    20u  Olsa Brakel – SC Lokeren-Temse

zon 28 feb     15u  V. Zwevezele – SC Lokeren-Temse

zat 6 maa      20u    SC lokeren-Temse – FC Gullegem

zat 13 maa    20u    SC Lokeren-Temse – KVK Ninove

zon 21 maa    15u    SCT Menen – SC Lokeren-Temse

zat 27 maa     20u    SC Lokeren-Temse – KSK Ronse

zat 10 apr      20u    Racing Gent – SC Lokeren-Temse

zat 17 apr      20u    SC Lokeren-Temse – Dikkelvenne

zon 25 apr    15u    Oudenaarde – SC Lokeren-Temse

zon 2 mei      15u    Petegem – SC Lokeren- Temse  

Indien dit scenario aangehouden wordt, zouden de trainingen moeten kunnen worden opgestart vanaf  15 januari. Maar dan moet er wel de formele toestemming komen van zowel de federale regering als de lokale overheid. die zullen zich baseren op de coronacijfers op dat moment.

Het bovenstaande scenario gaat dus uit van een positieve evolutie van de cijfers, al is er op dit moment niet echt reden voor optimisme. Toch willen we als club wel voorbereid zijn “voor het geval dat”. Daarom werden er ook al oefenwedstrijden gepland, te weten tegen Lochristi (vrij 22/1, 20u), Hamme (zat 30/1, 14u) en FC Dender (zat 6/2, 14u). Het gaat driemaal om wedstrijden in het Daknamstadion. De oefenwedstrijden zullen al zeker zonder publiek worden betwist. 

Dan is er nog de bekerwedstrijd tegen STVV. Een beslissing daarrond is nog altijd hangende. Die wedstrijd zou eventueel op 2 februari worden gespeeld, maar een bevestiging daarrond is er nog niet.

Als club kunnen we niet anders dan onze supporters waarschuwen voor een te groot optimisme. Wij volgen uiteraard de toestand op de voet en geven verdere informatie zodra die voorhanden is.

       

P