Kern

Doelmannen: Hoogenboom Bouke, Van Someren Hans

Verdedigers: Dalving Bob, De Beuckelaer Ronald, De Schrijver Maurits, Hanssens Guy, Husers Theo, Ingels Roland, Querter Alex, Somers Ronald, Van Erdeghem Eugeen, Velkeneers Johnny, Verbruggen Marc

Middenvelders: Mommens Raymond, Nollet Frank, Verheyen René

Aanvallers: Cornelissen Karel, De Koning Jan, Henrotay Roger, Hinderyckx Dirk, Larsen Elkjær Preben, Lubanski Léonard Wlodzimierz

Wedstrijden

Uitslagen Competitie (link uitslag gaat naar het wedstrijdverslag)
30/04/1978-15:00 SportingClub Brugge 1 - 1

Uitslagen Beker (link uitslag gaat naar het wedstrijdverslag)

Wist u...
larsen01.jpgdat de Deen Preben Elkjaer Larsen zijn debuut maakte voor Sporting op 26 februari 1978? Lokeren speelde toen de kwartfinale van de Beker van België tegen Standard Luik en won met 5-3 na verlengingen. Naast 3 doelpunten van Lubanski, scoorde ook Preben eenmaal en werd meteen de publiekslieveling van Lokeren. De Deen, overgekomen van 1.FC Köln, huwde later met een meisje uit het Lokerse gehucht Doorslaar en blijft voor eeuwig een Lokerse held.

Wist u...
uefa7701.jpgdat de UEFA's van Sporting in 1977-78 kampioen werden door onder meer een klinkende 4-0 overwinning tegen concurrent Anderlecht? Anderlecht leed dat seizoen geen andere nederlaag... De Lokeren UEFA's verloren trouwens slechts 6 punten gedurende het ganse seizoen. Op de foto ziet u o.m. afgevaardigde Willy Peeters afstappen op trainer Léon Nollet.

Wist u...
77_78_01.jpgdat Sporting in het seizoen 1977-78 voetballegende schreef door in de kwartfinale van de Belgische beker een 0-3 achterstand tegen Standard om te buigen in een 5-3 winst? Het was trouwens de eerste wedstrijd van Preben Larsen voor Sporting. Op de foto zien we Michel Preud'homme naast de bal grabbelen. O.m. Lubanski, Larsen en Gerets staren de bal na.

Wist u...
77_78_02.jpgdat Sporting in dat seizoen grote verbouwingen aan het stadion uitvoerde? Uit de afspraken met de stad van toen: ‘de werken worden uitgevoerd aan kostende prijs, er worden geen erelonen van architecten noch ingenieurs aangerekend.’ Er wordt zeer ruim gebruik gemaakt van gratis arbeidskrachten (supporters) die de loonkosten naar beneden drukken.

Wist u...
ploeg1977.jpgdat Lokeren - Club Brugge uit 1977-78 zorgde voor het officieel toeschouwersrecord voor een competitiewedstrijd op Daknam? Op de laatste speeldag kwamen maar liefst 19.000 supporters naar deze wedstrijd kijken. Brugge moest minstens gelijk spelen om een testwedstrijd om de titel te voorkomen. De bezoekers kwamen al in de eerste minuut op voorsprong,maar Ronny Somers bracht Lokeren nog voor de rust langszij.
Somers was in 1975 overgekomen van Verbroedering Willebroek uit lagere afdeling en zou tot 1988 uitkomen voor de tricolores. Goed voor maar liefst 321 wedstrijden en 27 doelpunten.
In de tweede helft van die legendarische wedstrijd verhinderde de Brugse keeper Birger Jensen dat er nog werd gescoord. Duizenden Bruggelingen bestormden het veld om hun kampioenstitel te vieren. Sporting strandde op een eerder teleurstellende 13de plaats.