10/08/1996
20:00:00
Helderweirdt Luc
5000

Moeskroen begon in een goed gevuld Cannonierstadion met dezelfde 11 als tegen Lommel, Lokeren miste de gekwetste Ekakia. Zijn plaats werd ingenomen door Mols. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Uitblinker Lemoine verraste tijdens de 9de minuut bijna De Schrijver met een boogbal. Kort daarop dreigde Emile M'Penza maar De Schrijver kwam gepast tussen. Nadien was De Schrijver wel verslagen maar hij werd gered door het doelhout; Dauwe knalde een voorzet van M'Penza tegen de lat. Lokeren moest nu ook de gekwetste Staelens missen. Hij werd vervangen door Boonen. De bezoekers konden pas 6 minuten voor rust echt dreigen via een mooie actie van Musa Kanu. Laatstgenoemde werd tijdens de rust vervangen door Jan Köller. Hij begon goed aan de tweede helft: De Koeyer moest tot het uiterste gaan na een grondscherend schot. Nadien bracht hij ook Vonacek mooi vrij voor De Koeyer maar Roman besloot te flauw. De thuisploeg kwam op basis van de kansen verdiend op voorsprong dankzij Verspaille, die de vrije trap van Lemoine onhoudbaar inkopte. Nog in dezelfde minuut kon Lokeren gelijkmaken, Linskens schoot in de rebound raak. Lokeren kreeg dus uitzicht op een gevleide overwinning. Jacki Boonen stak daar echter een stokje tussen: hij speelde nonchalant te kort terug op De Schrijver: Mbo M'penza ging gretig over de Lokerense doelmans been en versierde in extremis een penalty. (2 - 1) Bovendien kreeg De Schrijver rood en dienden de bezoekers de wedstrijd uit te spelen met Janssens in het doel. (alle vervangingen werden immers gebruikt)