25/01/1997
20:00:00
Van Driessche Willy
10000

Lokeren opnieuw sinds lange tijd met Janssens aan de aftrap en Vonasek in een aanvallende rol en dat laat zich meteen gevoelen. Na minder dan 10 minuten is het al prijs. Ekakia stuurt Vonasek in de diepte en die passeert klasrijk Maes : 0 - 1. Nauwelijks 2 minuten later is de Tsjech er opnieuw. Via enkele mooie passeerbewegingen komt hij oog in oog met de Standard-goalie maar die redt met een sublieme reflex. In tegenstelling tot de 0 - 2 komt Standard op gelijke hoogte. Bij een hoekschop kan Hellers vrij inkoppen : 1 - 1 (16e min.). Even later wordt Pecovic afgestopt door Hans De Schrijver en Bartholomeeussen. In de tweede helft startten de Luikenaars het best en ze komen dan ook op voorsprong. Schepens krijgt een vrijgeleide in de Lokerse defensie, hij slalomt dan ook dankbaar voorbij iedereen, kaatst met Pecovic en passeert mooi De Schrijver : 2 - 1. Net daarvoor had Lokeren al een mooie kans gehad op 1 - 2 : Peeper dweilde in zijn gekende stijl de linkerflank af en zette voor tot bij Vonasek die zich knap draaide en schoot, maar doelman Maes stond alweer goed opgesteld. Standard begint meer te drukken en Lokeren loert op de counter. Via een vrije trap komen de tricolores toch aan een tweede treffer. Janssens trapt staalhard het leder tegen de rug van Ekakia en zet daarmee de doelman op het verkeerde been : 2 - 2. Het is nog niet gedaan voor KSC. Eventjes later is het opnieuw prijs. Een schot van Ekakia wordt door de doelman weggewerkt, maar de jonge Wilhelm is goed gevolgd en plaatst de bal in de verste hoek : 2 - 3. Standard blijft dan drukken en je voelt dat een doelpunt niet kan uitblijven. Eerst redden Linskens (bal van de lijn) en De Schrijver (bal van onder de lat getipt) nog. Maar op een hoekschop - luttele minuten van het einde - is het toch prijs. De bal belandt op de paal en Lawarree kan met geluk (al dan niet met de hand) de rebound binnen tikken : 3 - 3. Een spannende wedstrijd met een mooie uitslag. De slechtste van het plein was scheidsrechter Van Driessche, die er bij wijlen stevig met zijn klak naar gooide... Wanneer gaat de voetbalbond daar iets aan doen ??