15:00:00
Javaux Marcel
4000
logo KFC Lommelse SK

Sporting vatte meteen de koe bij de horens en trok tegen een ijl tempo ten aanval ! Al na één minuut kende dat resultaat. Janssens werd onderuit gehaald, de daaruit volgende vrije trap werd al duikend door diezelfde Janssens binnengekopt : 1 - 0. En de Lokerense kansen bleven zich opstapelen. Lisasi - vandaag zowat de enige zwakke Lokeraar - in buitenspel en afstandschoten van Budka en Vonasek hadden de scoren reeds kunnen verdubbelen. Pas na een kwartier bekwam Lommel voor het eerst van al dat offensieve geweld. Maar onmiddelijk werd er door de tricolores gecounterd door Vonasek die Van Geneugden kon wegsturen, maar zijn schot kende geen succes. In de 26ste minuut dan een eerste grote kans voor de Limburgers. Eshun ontfutselde de bal en kon alleen op D'Hondt af, maar de goalie redde subliem. Sporting nam de verwittiging serieus en via een knappe actie Vonasek - Koller, scoorde Jantje zijn negende van het seizoen : 2 - 0. Een goal die hij beslist verdiende want hij speelde een supermatch. Al wie deze Tsjech verguisde moet nu op zijn of haar woorden terugkomen. Vijf minuten voor de rust nog een enorme mogelijkheid voor de aartsgevaarlijke Limburger Robert Eshun, maar opnieuw redde Dannie D'Hondt met een magnifieke save. Drie minuten later solliciteerde Boeka Lisasi weerom naar een vervanging door een reuzekans die hij van Koller aangeboden kreeg, torenhoog te missen. Op slag van rust kopte Cannaerts nog naast. Na de rust werd laatstgenoemde door Eddy Benbuana-keve vervangen. Bij Lokeren kwam snelle Schockie voor Boeka. De blonde pijl schoot meteen met scherp, een harde knal, nipt naast. Lokeren leek dus op zijn elan van de eerste helft door te gaan. Het was echter Lommel dat steeds gevaarlijker kwam opzetten. Eshun weer met een mooie actie, doch zijn voorzet passeerde God en alleman. Een attent spelende (bij wijlen op het kantje af) Kris Vincken kon de bal toch nog binnenhouden en voorzetten, na enkele stations belandde het leder in de voeten van de vrijstaande Klomp. Met buitenkant rechts besloot hij maar net naast de verste paal. Dat scheelde bijzonder weinig. Nog geen minuut later opnieuw Lommel, met overmacht en de aansluitingstreffer aan de voet van Eddy - Boem Boem - Benbuana-Keve. Gelukkig voor Sporting knalde hij onbegrijpelijk hoog over. Meeus probeerde nog met Bayraktar in plaats van verdediger Nassen maar door het missen van al die kansen zakte het moreel bij Lommel ineen als een pudding. Lokeren kon opnieuw gevaarlijk dreigen. Schockaert met een schuiver centimers naast de linkerpaal. Daaruit volgde een corner die door Koller voorlangs werd gekopt. Daarna kregen we enkele uitstekende reddingen van Patrick Nijs op schoten van Van Dender en Koller. En ook de lobbal van Schockaert werd door de doelman onschadelijk gemaakt. In de 77ste minuut etaleerde Reynders nog eens zijn luxe probleem. Hij verving Ronny Van Geneugden door het jonge talent Arnar Vidarsson (door onze speaker uitgesproken als ARRRNARRRR VIDARRRRSON). Een minuutje later dan toch de aansluitingsgoal via Benbuana-Keve. En twee minuten voor tijd had diezelfde Eddy nog de gelijkmaker aan z'n schoen ook. Maar opnieuw mistte hij door hoog over te schieten. Alles tesamen een verdiende overwinning voor Lokeren. Al kunnen we dit misschien ook de match van de gemiste kansen noemen, toch was het een zeer aangenaam kijkstuk. Filip Baeke