24/01/1998
20:00:00
Allaerts Paul
9100

Sporting Lokeren moest het stellen zonder de geschorste Davy Gysbrechts (derde maal geel). Dat bracht Stefaan Staelens opnieuw aan de aftrap. Het zal wel niet aan de zojuist genoemde spelers liggen maar we kregen een andere Lokeren te zien dan vorige week tegen kampioen Lierse. Daar werd vooral in de tweede helft een prachtig staaltje voetbal vertoond. Hier in het koude, verre Genk was daar maar weinig van te merken. Vooral in de eerste helft zijn het de Limburgers die het beste voetbal brengen. Gelukkig was er telkens Danny D'Hondt om een treffer te verijdelen. In de tweede helft leek alles te vervriezen en was er een brilscore in de maak. In de 22ste minuut was het evenwel raak. Via een hoekschop kon de sterke Souleyman Oulare zijn hoofd tegen het leder plaatsen. Het was vanuit de bezoekende tribune en ook op de televisiebeelden niet met zekerheid uit te maken of de bal al dan niet over de lijn was. De wedstrijdleiding besliste van wel : 1 - 0. De verdiende voorsprong voor de Genkenaars bleeft gehanteerd, al kunnen ze daar in Lokeren moeilijk mee tevreden zijn vooral omdat Schockaert en zeker Koller nog reuzekansen kregen om voor de eerste maal dit seizoen een gelijkspel uit de brand te slepen. Ook hadden de verschillende dubieuze standjes voor het Genkse doel een penalty kunnen opleveren ?! Tevergeefs echter voor de tricolores... er was slechts één Lokeraar die mocht vieren : den Aimé. Filip Baeke