20:00:00
Piraux Michel
6000
logo KSK Beveren

Niet overdreven veel volk voor de legendarische derby van het Waasland. De topper van weleer is niet meer wat hij geweest is, wel was er ene Remco Torken. De sympathieke Nederlander was twee seizoenen geleden nog goed voor 27 competitiegoals bij Lokeren. Van hem werd in ieder geval verwacht dat hij z'n beste beentje ging voorzetten...tot vrees van de tricolore supporters. En die vrees bleek gegrond. Lokeren begon de eerste minuut wel met een mooie aanval. De voorzet van Stefaan Van Dender werd door Koller maar nipt naast gekopt. Maar dan viel het stil. Sporting speelde slechts met één spits, een tactische blunder van Reynders. Beveren kon zich rustig in de wedstrijd werken. Een schot van Simba werd door D'hondt geweerd, Torken miste de rebound. Na 11 minuten noteerden we een afstandschot van Budka, net over. Op het half uur die zelfde Budka met een onbegrijpelijke terugspeelbal recht in de voeten van Torken. En zo'n cadeau laat Remco niet liggen. Hij schuift het leder naast Dannie D'hondt : 0 - 1. Awoert geroep op de lokale tribunes doet Lokeren toch even wakker schudden. Een gevaarlijke kopbal en een harde vrije trap van Chris Janssens worden telkens door doelman Velkeneers schitterend gered. Na de rust mocht Lisasi eindelijk opdraven in de plaats van een zwakke Snoeckx. En dat bracht duidelijk meer "shwoeng". Van Geneugden knalt net naast en een kopbal van Lisasi wordt van de lijn gehaald. Nog enkele hete standjes voor het Beverense doel leveren geen goal op. Na een kwartier is de storm geluwd en Beveren komt af en toe nog eens zijn neus aan het venster steken. Eerst kopt de gevaarlijke Simba nog over. Maar bij een vrije trap (zeg maar een verkorte hoekschop) in de 70ste minuut is Bert Dhont er als de kippen bij om de 0 - 2 binnen te knikken. Lokeren moet nu wat doen en wisselt Staelens voor Kanu. Op de 72ste minuut trapt Budka een vrije schop tegen de onderkant van de lat, de bal komt opnieuw in Lokerense voeten maar het leder wilde er niet. Aan de overzijde wordt Smid in de diepte gestuurd, maar de Beverense spelverdeler - met klasse - trapte over het doel. Te weinig creativiteit bij Sporting en wedstrijd leek verloren. Over de laatste vijf minuten kan ik alvast niets meer vertellen, want bijzonder ontgoocheld heb ik het stadion vroegtijdig verlaten. Achteraf vernam ik dat Lisasi er toch nog 1 - 2 van gemaakt had. Maar toen was het kalf al verdronken... dat was het in mijn ogen al van voor de wedstrijd begon. Waarom startte Willy Reynders immers niet met de ploeg van tegen Harelbeke ? Slechts één spits en dan nog de statische Koller ?! Tegen Brugge en Harelbeke vliegen ze er aanvallend in... tegen de voorlaatste spelen ze als bange hazen ! Onbegrijpelijk ... Filip Baeke