05/04/1998
15:00:00
Wuyts Paul
4500

Bij Lokeren hoopte men op een revanche voor de 0 - 2 nederlaag in de heenronde. En ook het vrijwaren van de Europese kansen was een ideale motivatie om er in te vliegen. En dat deden onze jongens ook want na amper 17 seconden, jawel 17 seconden, stond het al 0 - 1. Branko Stojanovic ging door op links en zette perfect voor tot bij Roman Vonasek die schitterend scoorde. Een betere start kon men niet dromen. Amper een minuut later had Koller zelfs het tweede doelpunt aan de voet, maar Belic redde dit keer wel. De Kanaries hadden het moeilijk maar creƫrden toch enkele kansen, maar telkens was er een attente D'Hondt die voor redding zorgde. Vlak na de rust was het dan toch raak. Dit keer miste D'Hondt wel, hij bleef als het ware aan zijn doelpaal genageld en ook Penicka miskeek zich op de schuiver van Patrick Teppers : 1 - 1. Nog geen minuut later zette Koen Schockaert, ingevallen voor Stojanovic, voor vanop rechts tot bij Ronny Van Geneugden en die knalde met een volley SCHITTEREND binnen ! Wat een SUPER GOAL : 1 -2. Lokeren werd daarna steeds meer in de verdediging gedrukt. Alhoewel Van Geneugden nog voor 1 - 3 had kunnen zorgen, waren het uiteindelijk toch de gastheren die verdiend langs zij kwamen. Het was "vuil manneken" Wouter Vrancken die de bal in de rechterhoek naast Dannie D'hondt plaatste : 2 - 2. Ref Wuyts had Vrancken voordien reeds naar de kleedkamer kunnen sturen. Zijn "gele gulheid" was vooral (ten onrechte) voor Lokeren bestemd. Martin Penicka kan daar van meespreken, hij moet volgende week aan de kant blijven wanneer men Club Brugge partij geeft. Filip Baeke