goal62
2-0
goal82
Goal

Voor het eerst sinds jaren nog eens Canal + op bezoek in Daknam. Dat was lang geleden. De laatste wedstrijd was Lokeren - Charleroi (toen geëindigd op 2-2) in 1993, het jaar dat Lokeren degradeerde. Ondanks de concurentie van de televisie en het feit dat het een risicowedstrijd betrof was er toch nog veel volk (bijna 10.000 toeschouwers) en heel wat ambiance. Als er dan ook nog goed voetbal wordt geserveerd, dan kunnen we gerust spreken van een topper. De eerste helft werd getypeerd door middenveldspel en goed verdedigend werk langs beide zijden. Als de verwachtingen dan te hoog gespannen zijn dan hoor je al vlug mopperen. En inderdaad de echt goeie aanvallen en mooie kansen ontbraken. Na tien minuten kwam het eerste gevaar toen Chris Janssens een metertje over de kooi van Nader kopte. Pas vijf minuten later het eerste gevaar van de landskampioen. Ekakia kapt zich voorbij Staelens en trapt net over het doel van D'Hondt. Het is diezelfde Ekakia die in de 23ste minuut een pas van Vanderelst aanneemt, draait en schiet. Gelukkig kon de goed verdedigende Gysbrechts afstoppen. Brugge kreeg de wedstrijd meer in handen. Maar het was telkens opletten geblazen bij Waaslandse counters. Vooral de lange pass naar ofwel "lange Koller" ofwel "snelle Dias" zorgde voor dreiging maar tot dan toe geen doelkansen. De grootste kans voor de rust was voor Deflandre die een uitstekende voorzet van de zeer matige Jankausas onbesuist naast vlamde. Logische ruststand : 0 - 0. Na de pauze probeert Brugge het heft in handen te houden. Ekakia brengt met zijn actie de bal tot bij Claessens, die wordt afgeblokt, de bal belandt tot bij Vermant. Maar die schiet onbegrijpelijk naast. De laatste tijd loopt het niet zo lekker voor De Brul en ook vanavond houdt hij het slechts 52 minuten zonder geel kaartje uit. Twee minuten later de eerste echte mooie aanval van Lokeren maar Penicka mikt rechts naast de muit van Nader. Ibrahim Nader troffen we in de catacomben van Daknam voor de wedstrijd nog aan op zijn gebedsmatje. Zoals het een goeie Egyptenaar past richtte hij nog vlug enkele schietgebedjes tot Allah (of één van zijn collega's). Maar veel heeft het allemaal niet mogen baten. Want na 63 minuten dropt Penicka een bal in het strafschopgebied. Koller controleert die en legt terug tot bij Dias die beheerst in de linkerhoek binnenschuift : 1 - 0. Dit had de wedstrijd nodig. Aan de overzijde is er een schitterende redding nodig van Dannie D'Hondt om Ekakia van een doelpunt te houden. Daarna is het opnieuw Lokeren dat oprukt via Jan Koller, op rechts naar Dias. Die draait zich vrij en zet perfect voor tot bij de vrijstaande Koller. Maar in plaats van te koppen, aait Jantje de bal naast de muit van Nader. Dit had 2-0 moeten zijn. Geen nood nauwelijks twee minuten later trekt Pascal Dias zijn TGV nog eens op gang. Hij vertrekt vanop de eigen helft, passeert Verjans, Deflandre en Ilic maar trapt dan hard over doel. Een minuut later is het dan toch raak. Koller weg in de diepte. Hij ontdoet zich van zijn mandekker en de uitkomende Nader grijpt naast de bal, waardoor Jan voor de open kooi een gemakkelijk goal kan maken : 2 - 0. Brugge is uitgeteld. Dias krijgt nog een applausvervanging. En ook Budka mag even komen meevieren in de plaats van een bleke Van Geneugden. Brugge krijgt nog de kans om terug te scoren via Fadiga. Maar hij besluit onmondig over. Al bij al een verdiende zege voor Lokeren, dat hierdoor terug aan de leiding komt in eerste nationale. Filip Baeke