20:00:00
Serre Julien
4000
logo Eendracht Aalst

Normaal bij elke thuismatch ga ik met enkele bladen papier, een onderlegger, een balpen en de ploegopstelling in de hand, mijn plaats innemen op de tribune om een eigen, gekruid wedstrijdverslagje te schrijven. Zaterdagavond 24 april gebeurde het niet anders. En er viel ook heel wat te noteren. Maar liefst acht goals en een resem kansen. Wat kan een mens nog meer willen ? Een laptop misschien ? Dat ware misschien niet slecht geweest. Want net dat blad met al die acties, doelpunten en nog veel meer, net dat velletje papier is spoorloos... Dus misschien moet ik binnenkort toch eens overwegen om zo een draagbare computer mee te brengen... dat zou bovendien er kunnen voor zorgen dat jij als trouwe website lezer nog vlugger het "match report" ter beschikking zou hebben. Gelukkig zal ik de wedstrijd niet snel vergeten en heb ik hier dus ook nog iets te vertellen. Want het werd weer nog eens een avondje Daknam om nooit te vergeten. Lokeren kwam na minder dan een kwartier spelen op voorsprong dankzij Vonasek die met een gekraakt schot (via het been van Milosevik) doelman Van de Walle vloerde : 1 - 0. Nog geen minuut daarvoor had de snelle Steve Cooreman de ideale kans laten liggen om de score te openen. Gelukkig had Sierens een uitstekende redding in huis. Martin Penicka die op het middenveld mocht postvatten kwam dicht bij de 2 - 0 maar het was Meyssen die met wat geluk, via Zéré en de paal, de 1 - 1 lukte. Lang duurde het niet of Lokeren nam terug de bovenhand. Zéré kon langs links oprukken en na een dubbelpass met Lisasi knalde hij de bal onder de Aalsterse goalie binnen : 2 - 1. Dat was ook de ruststand in een aangename partij. Alleen jammer dat Van Dender geblesseerd aan de kant moest blijven. De tweede helft werd zelfs nog een aangenamer kijkstuk dan de eerste. Met vooral topscorer Jan Koller in de hoofdrol. Na 50 minuten spelen stuurde hij Boeka-Lisasi met een subliem hakje alleen in het straatje en de Kongolees rondde perfect af met een bal in de rechterhoek : 3 - 0. Wedstrijd gespeeld zou je dan denken. Maar de Lokerse defensie leed even concentratieverlies en de goedspelende Casimo Sarli kopte de 3 - 2 aansluitingstreffer voorbij Jürgen Sierens (57ste minuut). Het foutje werd echter snel rechtgezet door onze "sterke Jan". Hij liet zijn bewaker Mukanya achter en liet Van de Walle kansloos met een prachtige knalde in de rechterwinkelhaak : 4 - 2. Tien minuten later werd Van Geneugden op de rand van het strafschopgebied foutief gehaakt. De logische penalty werd door Koller (op algemene vraag van het publiek), feilloos omgezet : 5 - 2. En nog was het niet gedaan. Want de ingevallen Dias legde onzelfzuchtig een makkelijk doelpunt in de schoenen van Koller die zo iets niet laat liggen : 6 - 2. Het hadden er ook nog meer kunnen zijn maar o.a. Van Geneugden en Staelens stuitten nog op doelman Philippe Van de Walle.   Het werd een overduidelijke zege van Lokeren tegen een Aalst dat zelf aanvallend voetbalde en mee een aangename match mogelijk maakte. Trainer Reynders was tevreden met de algemene prestatie van de ploeg : "Gelukkig werd het geen einde-seizoensmatch. We zagen snelle combinaties, goed voetbal en vooral ook enkele jongens (o.a. Van Geneugden) die zeer gretig liepen te voetballen nadat ze enkele malen niet in de basis stonden. Een vijfde plaats in de eindstand blijft nog mogelijk en daar zullen we dan ook alles aan doen om dat te halen" aldus Willy Reynders.  Filip Baeke