Doelpuntenmaker
Goal
0-1
goal13

Lokeren, gestart met Dias op de bank en Van Dender terug op zijn linksachterplaats, begon het best aan de partij. Het drukte de Buffalo's lichtjes op hun eigen helft zonder daarbij gevaarlijk te zijn. Tot Van Geneugden in de 13de minuut van de wedstrijd Koller diep stuurde en die schoof beheerst zijn 13de treffer onder Herpoel binnen : 0 - 1. Even later kwam Gent gelukkig langszij via een afgeweken schot van Mohammed Barka : 1 - 1. Van dan af was het al Gent wat de klok sloeg. Lokeren werd op zijn eigen doel gedrukt. In de 23ste minuut trof Sandy Martens de paal, onmiddellijk daarop counterde Lokeren. Koller kon alleen doorgaan en knalde eveneens op het doelhout. De rebound werd door Van Geneugden zo traag ingeschoten dat Herpoel nog tijdig terug was om het leer te stoppen. Gent was de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong via een lopbal van Sandy Martens : 2 - 1. Na de rust werd de onzichtbare Janssens (nog maar een schim van de Janssens van voor Luxemburg) vervangen door Penicka die even onzichtbaar bleef als zijn voorganger. Lokeren speelde echter veel beter dan voor de rust en was dan ook gans de tweede helft baas met lichte druk. Snoeckx kreeg DE kans toen hij alleen op Herpoel af ging maar zijn poging met buitenkant rechts ging langs de verkeerde zijde van de paal buiten. Even later schoot Dias (ingekomen voor Vidarsson) de tweede grote kans van dichtbij hoog over. Lokeren bleef drukken, kreeg nog enkele kleine kansjes maar het was Gent dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam op counters. Mede dankzij het slecht uitvoetballen van Zere en de twijfelende houding van doelman D'hondt telkens wanneer hij al dan niet moest uitkomen. Beide ploegen namen één helft voetbal voor hun rekening maar Lokeren werd daar niet voor beloond. Bij Sporting speelde Stefaan Staelens een beresterke partij. Stephan De Visch