15:00:00
Van den Wijngaert Frans
4000
logo KAA Gent

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen was de ideale gelegenheid om mensen in de bloemetjes te zetten. Zo ontvingen onze provenciale junioren een huldiging voor het behalen van de kampioenstitel. Ook scheidsrechter Frans Van den Wijngaert nam vandaag afscheid als toparbiter. Maar bovenal werd onze topscorer JAN JANTJE KOLLER uitgebreid bedankt en gefeliceerd voor zijn geleverde prestaties. Talrijke spandoeken "Supporters bedanken Jan Koller", "Bedankt Jantje", "Jan je was groots", en vele anderen sierden de tribunes. Lokeren kon na amper twee minuten al aanspraak maken op een penalty maar de afscheidnemende ref ging daar niet op in. De eerste grote kans was een kopbal van Jan Koller door Herpoel in corner gewerkt. Gent kwam voor de eerste keer dreigen met een corner. De bal werd door Zéré in eigen goal gekopt : 0 - 1. Na 12 minuten een bal van Vonasek net naast de verste paal. Daarna Chatel die van kortbij overtrapte nadat Zéré een corner had moeten toestaan. Vonasek alleen weggestuurd verkeek DE kans om de stand weer in evenwicht te brengen. Maar hij besloot te zwak in de handen van Herpoel. Sierens moest ook een knal van Foguenne stoppen. Lokeren bracht Dias in de plaats van Staelens. Meteen kwam er meer gevaar vanop de linkerkant. Koller kopte een corner vanuit een moeilijke hoek net naast de linkerpaal. Aan de overkant kreeg Dragotinovic een kans maar de trap werd door Sierens subliem gered. Tijdens de rust mochten we genieten van de finale van het Kikkerkoel-tornooi. Bij het ingaan van de tweede helft mocht Janssens de matige Penicka vervangen. Chris zorgde meteen voor dreiging. Zijn schot werd door Frederic Herpoel gestopt. Budka trapte overhaast ook nog een goeie mogelijkheid naast en over de goal. Het was echter Gent dat scoorde via Marc De Gryse : 0 - 2. Een spectaculaire omhaal van Boeka Lisasi werd door Herpoel gepakt. Nauwelijks later een rush van Dias, de Gentse doelman kon nog net zijn vingertippen er tegen plaatsen. Een vrije trap van Budka stuitte op de lat. En Koller kopte een vrije trap via de grond nipt over de lat. Uiteindelijk was het toch Koller die met een mooi hakje de aansluiting scoorde : 1 - 2. Terwijl Lokeren nu op zoek ging naar de gelijkmaker, profiteerde de Buffalo's volop van de counter. Collen en De Craene zorgden voor de 1 - 3 en de 1 - 4. Zwaar overdreven cijfers, maar meteen ook nog een verwittiging voor de bekerwedstrijd van volgende week. Filip Baeke