Doelpuntenmaker
Goal
0-1
goal26

Coach Willy Reynders koos voor de moeilijke verplaatsing, met de drie zware pandoeringen van de afgelopen weken in het achterhoofd, voor een behouden aanpak. Snoeckx en Van Geneugden verloren zo hun plaats ten voordele van Penisca en de al een paar weken op hoog niveau spelende Budka. Zo begon Lokeren voor het eerst dit seizoen met het Tjsechische kwartet. De eerste 10 minuten waren voor Anderlecht. Sierens redde met de voet de doorgebroken Iaschuk en Anastasiou besloot op de paal. Voor de rest had Anderlecht het moeilijk om zijn spel op te dringen. Vooral Scifo kreeg geen vat op het spel, mede natuurlijk door het uitstekende spel van Vidarsson. In de 26ste minuut mistaste Selymes zich waardoor Vonasek uitstekend (ala Beckham) voorzette op het hoofd van Koller en zijn 19de was een feit. Vandanaf nam Sporting de partij in handen en kregen respectievelijk De Boeck en Crasson geen vat op Koller en Dias. Met daarbij een fantastische Budka, die in samenspel met Dias de bal op het hoofd van Koller bracht, maar deze keer stond de lat in de weg. Sporting kreeg nog een fantastische kans na een mooie dribbel van Koller die de bal voorbracht maar Dias kwam een voetlengte te kort om het leer in het lege doel te werken. Na de rust kreeg Anderlecht veldoverwicht maar uitgespeelde kansen kwamen daar niet uit, het was integendeel Sporting dat nog de beste kansen op counter kreeg via Dias en Koller maar een schitterende De Wilde hield de 0 - 1 op het bord. Twintig minuten voor tijd wisselde Reynders Dias voor Snoeckx. Dit was het keerpunt van de wedstrijd. Sporting werd teruggedrukt op eigen doel maar begaf niet mede door een fenomenabele redding van de uitstekend spelende Sierens. Gedurende die periode viel vooral op dat Scheidsrechter De Bleeckere ieder kontact in het voordeel van Anderlecht floot. Dat alles bracht evenwel nog geen resultaat op totdat De Bleeckere te veel medelijden kreeg met de thuisploeg en een penalty floot. De Bleeckere die destijds geen penaltyfout zag op de charge van Delbroeck op Dias maar dat nu wel deed voor de valpartij van Anastasiou. Scifo stifte de bal net over Sierens en zo kreeg de thuisploeg toch nog een punt. Over gans de wedstrijd misschien wel verdiend maar de manier waarop is natuurlijk weer schandalig. Eindelijk hebben we nog eens het Sporting van de heenronde op verplaatsing gezien, dit is een enorme opsteker voor de belangrijke bekerpartij van volgende week tegen Standard. Stephan De Visch