20:00:00
Verbist Johan
3000
logo RSC Charleroi

Bijna 5000 toeschouwers en 160 genodigden in het restaurant voor een midweek match is zeker niet weinig. Alleen is het bijzonder jammer dat Charleroi slechts een handvol supporters meebrengt. Eersteklasse onwaardig zou ik zo zeggen. Hun team daarentegen nochtans niet. Met Gueye, Rabbah en andere Brogno's hebben ze beslist enkele gevaarlijke spelers die vaak voor het verschil kunnen zorgen... Lokeren begon het snedigst en al na amper drie minuten kopte Chris Janssens op de lat en benutte Penicka de rebound : 1 - 0. Nauwelijks drie minuten later was het opnieuw prijs. Een prima combinatie Van Geneugden - Vonasek en laatstgenoemde legde perfect af voor Koller die makkelijk de 2 - 0 op het bord kon brengen. Het Lokers gevaar bleef nog even aanhouden met altijd gevaarlijke hoekschoppen. Na ongeveer een kwartier spelen waren de Karolingers bekomen van de zware opdonder en KSC liet de rol wat lossen. De Zebra's kwamen meer en meer in de wedstrijd. Een goed schot van Peiremans werd door D'Hondt gepakt. Twee minuten later dan een individuele actie van Koller en Jan alleen op weg naar de 3-0 omspeelde doelman Frans maar moest te ver uitwijken en weg die kans. Vijf minuten later, we zijn dan in de 23ste minuut, bijna identiek hetzelfde scenario. Dit maal kon Lisasi alleen op keeper Franky Frans maar Ovedraogo kon nog net op tijd terugkeren en de bal in hoekschop werken. Het had al 4-0 kunnen staan maar anderzijds voelde je toch ook meer en meer dreiging van Waalse kant. En waar we voor vreesden werd werkelijkheid. Adama Gueye drong aan en via het been van Stefaan Van Dender was D'Hondt voor het eerst dit seizoen geklopt : 2 - 1. Reynders stond meermaals langs de kant zijn ongenoegen te uiten en tijdens de rust hadden de Lokeraars duidelijk een preek gekregen. Eerst was er wel nog een reuzekans voor Dante Brogno maar D'Hondt redde uitstekend. Vanaf dan voerde Lokeren een niet afhoudende pressing tot aan het eindsignaal. Eerst pakte Frans nog een gevaarlijk schot van Vonasek. Een minuut later dweilde de supersnelle Dias zijn linkerflank af en leverde een voorzet waarbij de waalse verdedigers zich volledig verkeken. De bal kwam zo voorbij de verste paal in het bezit van Koller en die kon afleggen voor Ronny Van Geneugden die met rechts binnen knalde : 3 - 1. Door de aanhoudende druk en het vroege storen kwam Charleroi nog nauwelijks tot een gevaarlijke actie. Schoten van Martin Penicka en Stefaan Staelens verzeilden naast. Maar op voorzet van Van Geneugden kon Koller opnieuw scoren : 4-1. De grensrechter had echter buitenspel gezien. In de 88ste minuut werd het dan nog eventjes warm. Stefaan Staelens kon nog net een bal van de lijn keren en luttele seconden later kwam Dannie D'Hondt gepast tussen bij een hoekschop van de Zebra's. En zo bleven de drie punten opnieuw in Lokerse handen. Dankzij het gelijkspel van St.-Truiden tegen Club Brugge is Lokeren nu alleen leider in de eerste nationale. En dat is lang geleden... Filip Baeke