01/05/1999
20:00:00
Melotte Luc
6000

Beide ploegen begonnen goed aan de partij met langs elke kant enkele dreigingen. De eerste kans was voor Lierse maar Sierens kwam gevat in de voeten van Van De Weyer. In de 14 minuut maakte Koller gebruik van een misverstand in de lierseverdediging en zette perfect voor aan de alleenstaande Vonasek die in de linkerhoek besloot. Na dat doelpunt beheerste Lokeren de verdere eerste helft, maar kreeg Lierse nog 2 grote kansen eerst redde Zere een bal van de lijn en daarna had Sierens een geweldigende reflex op een kopbal van Cavens. Ook Lokeren kreeg nog enkele kansen via Vonasek die net zijn voet niet tegen de bal kon krijgen voor open doel en een kopbal van Koller die naast werd gekopt. Net voor de rust kon Koller tussen 2 man een inworp van Van Haesebrouck verlengen totbij Lisasi en die maakte er met het hoofd 0 - 2 van. Na de rust werd het meteen 0 - 3 na misschien wel de moeiste collectieve actie van de match. Koller schakelde mooi 2 man uit, gaf de bal aan Budka die de bal perfect op het hoofd van Lisasi schilderde en 0 - 3. Even later zette Lisasi zich door op rechts, gaf de bal perfect voor aan Budka, maar doelman Deman had een goeie reflex in huis om de 0 - 4 van het bord te houden. Van dan af kontroleerde Lokeren de wedstijd zonder nog echt gevaarlijk te zijn en de wedstrijd leek gestreden. Tot 11 minuten voor tijd Serneels gehaakt werd in het elfmetergebied door Vonasek. Van Meir (gans de match niets anders gedaan dan Koller geniepig onderuit geschopt of getrokken) zette de strafschop om. De eerredder zo dacht men. Maar Lokeren, waar enkele minuten voordien Van Haesebrouck gekwetst was vervangen door Dias verloor de greep op wedstrijd en 6 minuten voor tijd kon de vrijstaande Huysmans van dichtbij Sierens verslaan. Het werden nog spannende laatste minuten maar Sporting bleef overeind. Meteen de eerste uitoverwinning sinds 6 maanden. De laatste was in de heenronde op Lommel. Met deze overwinning haalt Sporting 13 op 15 sinds het debackel van St-Truiden en schuift het op naar een voorlopige 5de plaats. Stephan De Visch