Doelpuntenmaker
Goal
0-1
goal44

Zo een 4500 supporters trotseerden de eerste kou. Aanvankelijk werden ze hiervoor niet beloond. Lokeren speelde vooral een slappe eerste helft. Het was St.-Truiden dat meer tempo in zijn spel stak en vlak voor de rust niet onverdiend op voorsprong kwam. Maar in de tweede helft sloeg Lokeren terug. Willy Reynders had het vanuit de tribune (geschorst wegens protest in Charleroi en Westerlo) niet anders beoordeeld : "Ik zag een ploeg met twee gezichten. Voor de rust speelden we te krampachtig. Misschien had ik er iets te veel op gehamerd dat we STVV niet mochten onderschatten. In de tweede helft kregen we dan het echte Sporting te zien. Met inzet en kracht. En vooral ook goed voetbal. Op basis hiervan verdienden we de overwinning. Maar het kon ook op een 2-2 gelijkspel zijn uitgedraaid. Maar het belangrijkste vond ik dat de jongens ervoor geknockt hadden..." aldus Willy Reynders. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de thuisploeg. Van Geneugden krijgt de bal tot bij Koller die draait en schiet recht op doelman Belic. Na negen minuten was ex-Lokeraar Filip Fiers voor het eerst gevaarlijk met een kopbal net over. Twee minuten later kon Dias alleen afgaan op Dusan Belic. Maar hij werd nog net door een Truiense voet van de bal gezet. Het meeste gevaar bij de tricolores kwam vooral van die snelle Fransman. Net halfweg de eerste helft kon zijn snedige actie vanop links en een goeie voorzet net niet het hoofd van Koller vinden. Belic zat daar gepast tussen. De laatste tijd is Martin Penicka niet meer in form zoals dat eerste drie wedstrijden van de competitie wel het geval was. En ook het geluk zit hem niet mee wanneer hij een hoekschop van Van Geneugden tegen de lat kopt. De grootste kans op een doelpunt kwam dan nog van Dias die door Koller in de diepte werd gestuurd. Maar Pascal schoot milimeters voorbij de verste paal. Op slag van rust dan STVV, dat wel steeds gevaarlijk was maar niet echt veel kansen schiep, met een aanval op links. Bijna iedereen behalve de lijnrechter zag de bal buiten de krijtlijnen gaan, doch Engelbert mocht voorzetten tot bij Peter Voets en die plaatste de bal over D'Hondt in de rechterhoek binnen : 0 - 1. Na de pauze kregen we dan eindelijk waar we voor gekomen waren : namelijk kansen en goals. Eerst een vrije trap van Hein Van Haezebrouck tegen Koller. Daarna Jan Koller die verlengt tot bij Dias, maar hij trapt net over. De limburgers kwamen dan aan de overzijde heel dicht bij de 0-2. Gelukkig voor Lokeren zat D'Hondt goed in de baan van Rudonja's schot. En nauwelijks een minuut later wordt een kopbal van Van Oekelen op de lijn gekeerd. Lokeren drukt dan nog wat harder op het gaspedaal. Janssens neemt een vrije trap, Belic kan die met moeite in hoekschop weren. Vijf minuten later komt de gelijkmaker er toch wanneer Boeka Lisasi het leder met de rug naar de goal aanpakt en teruglegt tot bij Roman Vonasek. De Tsjech haalt met een verschroeiende streep uit : 1 - 1. En Amper drie minuten later is het diezelfde Vonasek die KSC op rozen schiet wanneer hij op rechts voorbij zijn bewaker gaat en de bal over Belic binnen lobt : 2 - 1. De beste kansen blijven voor Lokeren, maar noch Dias, noch Koller krijgen het leder tegen de nettten. Twee minuten voor affluiten is het dan nog bibberen wanneer Rudonja te persoonlijk een reuzekans over de kooi van D'Hondt schiet. Zo bleef het dan 2-1. Meteen de vierde thuisoverwinning van Sporting en door het verlies van Westerlo staan we opnieuw aan de leiding. Filip Baeke