09/05/1999
15:00:00
Blareau Eric
5000

Nauwelijks een week na de 0-6-blamage tegen Anderlecht hield Standard zondag tegen Lokeren opnieuw opendeurdag. De Rouches verkwanselden in de beginfase de kans om op voorsprong te klimmen en kregen nadien het deksel op de neus. Voor de tweede keer in acht dagen tijd verlieten massa's ontgoochelde standard supporters de tribunes lang voor het eindsignaal. Het inmiddels weer indrukwekkende blessurelijstje - behalve Cruz, Folha, Mornar, Mbo Mpenza en Bisconti gaf ook Guy Hellers in laatste instantie forfait - gold nauwelijks als excuus. De Luikenaars gaven een uitgebluste indruk en keken bij de rust al tegen een 0-3-achterstand aan. Boeka-Lisasi scoorde twee keer in de eerste helft en voegde daar na de pauze nog een derde roos aan toe. Het vierde Lokerens doelpunt nam Budka voor zijn rekening na het nemen van de perfecte vrije trap. De tegendoelpunten van Lukunku en Stijn Haeldermans bleken uiteindelijk slechts een doekje voor het bloeden. "Wij wonnen verdiend", vond de Lokerense trainer Willy Reynders. "Lokeren wilde absoluut die vijfde plaats en toonde een grotere wil om te winnen dan Standard. We hopen over twee weken de Luikenaars in de terugwedstrijd van de halve finales van de beker definitief k.o. te slaan. Twee doelpunten ophalen zal niet gemakkelijk zijn, maar we bewezen vandaag dat het mogelijk is." \ Bij een 4 - 2 stand is Lokeren immers rechtstreeks geplaatst voor de finale. We kunnen het dus niet genoeg benadrukken : allen naar sclessin om onze ploeg aan te moedigen.