20:00:00
Ancion Armand
4500
logo Excelsior Mouscron

Al in de eerste minuut dreigt Lokeren. Een corner van Van Geneugden is eigenlijk slecht en laag getrapt maar belandt voor de voeten van Dago. Die aarzelt niet, maar zijn hard schot gaat voorlangs. Een hele tijd gebeurt dan niets behalve wat steriel middenveldspel. Tot Moeskroen komt opzetten. Zewlakow wordt gelanceerd en komt goed voor Karel De Smet. Gelukkig kan Dabanovic redding brengen op het zwakke schot. Lokeren dan toch nog eens enkele minuten later in een eerste helft waarin het spelpeil niet echt hoge toppen scheerde. Na doorkoppen van Chris Janssens kan Ronny Van Geneugden uithalen. Zijn schot gaat een metertje over. Een kwartier is er gespeeld als een gevaarlijke voorzet vanop rechts - en zo waren er enkele situaties in die eerste helft - het hoofd van Stefaan Tanghe bereikt. Dabanovic gaat gelukkig gepast plat op de goed ingekopte bal. Vijf minuter later krijgt Moeskroen een vrije trap op een prachtige plaats, zo een 20-tal meter recht voor doel. De bal gaat na afwijken in de muur over en naast. Moeskroen is in deze periode duidelijk baas en een doelpunt zat er dan ook aan te komen. Een schot van Stefaan Tanghe vanuit de tweede lijn van Moeskroen wordt nog goed gepakt door Dabanovic, die de bal wel moet loslaten... recht in de voeten van Hein Van Haezebrouck. Niets aan de hand, denk je dan, tot Hein de bal naast Dabanovic in doel werkt. Een ongelukkige faze voor de nochtans sterk spelende Hein. Lokeren op achterstand maar in tegenstelling tot in het begin van het seizoen gaan de kopjes niet hangen. Op een schotje van M'bayo moet Vandendriessche plat en een voorzet van Lisasi wordt voor goal weggetrapt. Het ziet er naar uit dat we gaan rusten bij 0-1. Tot Chris Janssens van aan de middenlijn Lisasi lanceert op links. Die speelt naar binnen naar Dago, die de bal inlevert bij Ronny Van Geneugden. Ronny haalt verschroeiend uit, de bal wijkt nog even af en de 1-1 staat op het bord. Meteen een geweldige opsteker net voor de pauze. Moeskroen begint sterk aan de tweede helft. In de 52' minuut is het warm voor het Lokerse doel. De bal raakt maar niet weg en wordt goed ingeschoten, maar Karel De Smet kan wegwerken met het hoofd. En een goed draaiend Moeskroen blijft komen. 54 minuten zijn er gespeeld als Stefaan Tanghe makkelijk neergaat in het strafschopgebied na een licht contact met Vidarsson. Ancion twijfelt echter geen moment en legt de bal onmiddellijk op de stip. Niet de enige dubieuze beslissing van de referee, die regelmatig op een fluitconcert werd getracteerd door het Lokerse publiek. Yves Vanderhaeghe zet de elfmeter feilloos om. 1-2 en Lokeren dus opnieuw op achterstand na 10 minuten in de tweede helft. Moeskroen blijft komen. Gelukkig kan Dabanovic enkele minuten na de strafschop Lokeren van een verdere achterstand houden via een echte wereldsafe. Net als in de wedstrijd op Charleroi staan er bij Lokeren gelukkig een geweldige Dago en M'bayo in de ploeg. M'bayo zet zich sterk door op rechts, kapt zich mooi naar binnen en wordt dan gehaakt net voor of binnen het strafschopgebied. Ancion legt de bal in ieder geval net buiten de baklijn en vergeet intussen ook nog even de Moeskroen verdediger een kaart onder de neus te schuiven. Ronny plaatst de vrije trap mooi in het pak waar een vrij gelaten Dago de bal tegen de netten kopt. Lokeren komt voor een tweede keer gelijk. Lokeren put moed uit de gelijkmaker en wil duidelijk meer, maar een technisch sterker Moeskroen blijft gevaarlijk langs de flanken. Toch is het Dago die op counter enkele malen gevaarlijk uitbreekt en in de 65' en 73' het Moeskroen doel onder vuur neemt. Ook in de 75' minuut countert Lokeren gevaarlijk. Dago lanceert Kimoto in de diepte maar Koen De Vleesschauwer zit tussenbeide. Die wil echter niet onderdoen voor Hein en plaatst de bal beheerst in het Moeskroen doel. Moeskroen dringt nog wel aan maar Lokeren speelt de wedstrijd verder goed en uit en gaat een beetje gevleid met de drie punten lopen. Stefaan Roets