26/03/2000
15:00:00
Ver Eecke Johny
7000

Geen spectaculaire opstelling bij Lokeren, dat het nog steeds zonder Dago en Dabanovic moet doen. Wel een interessante partij , want AA Gent is nog in koers voor Europees voetbal en Lokeren kon door een overwinning zeker zijn van het behoud. Trouwens ook nog opmerkelijk : Lokeren stond met meer Belgen aan de aftrap dan Gent ! De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Lokeren : Janssens ontfutselt de bal van Gasjer en lanceert op die manier Souleymane - everybody sing this song - Youla , die sneller is dan zijn bewaker en er met een mooi schot al na 8 minuten 0 - 1 van kan maken. Een droomstart. Verder eigenlijk geen andere kansen voor Lokeren, buiten dan een 2de goal van Youla , afgekeurd voor een overtreding van Vonasek. Ook Gent krijgt weinig kansen, maar dat is dan weer de verdienste van onze (alweer) sterk spelende verdediging : Vidarsson hield de Fransman Joly uit de match en een schitterende Chris Janssens maakte brandhout van topschutter Aarst.De weinige schoten (Dahlum en Aarst) werden telkens gepakt door een steeds beter keepende Zitka. Na de rust geen wijzigingen. De tweede helft begon zoals de eerste : met een vroeg doelpunt, helaas voor Gent. Na een hoekschop van Foguenne kon Dahlum , even vrijgelaten door Zere, net naast de vingertoppen van Zitka scoren. Aan de overkant prikte Lokeren met uitbraken van Youla. Bijna werd het 1 - 2 , want Youla trof van dichtbij de paal, Herpoel voorkwam de rebound. Na 65' minuten weer even beroering : alweer Youla speelt zich in de kijker door met de benen vooruit Christensen neer te halen. Een vuile fout en dus terecht rood. Enkele minuten later schiet Joly op de paal. Eigenlijk gebeurde daarna ook niets meer, want Gent was helemaal niet bij machte om de sporting verdediging in gevaar te brengen, laat staan Europees te spelen. Laatste meldenswaardig feit was het inbrengen van Bola Bapo , een Congolees die al enkele keren mooie dingen liet zien bij de reserven en nu zijn debuut maakte. Opnieuw geen spectaculiare wedstrijd dus, maar het mooie resultaat en de teleurgestelde blikken van de Gent supporters maakten veel goed. Tim Combel