20:00:00
Ver Eecke Johny
6000
logo KAA Gent

Er waren heel wat supporters van AA Gent naar het Daknamstadion afgezakt voor de derby tegen Lokeren. Nog voor de aanvang van de wedstrijd diende Georges Leekens reeds een vervanging uit te voeren. Roman Vonasek blesseerde zich tijdens de opwarming en werd vervangen door Charles Dago. De eerste grote kans kwam er voor Gent. Aarst werd alleen voor Sierens gestuurd maar besloot nipt naast. En even later kon Gunther Schepens bijna scoren toen Sierens een voorzet moest lossen. Maar in tweede instantie kon hij de bal toch pakken. Na een goeie negen minuten spelen werd Dago in de diepte gestuurd door Van Geneugden, maar de Congolees kon zich niet recht houden en de kans was verkeken. Na 22 minuten werd het bijzonder warm voor de kooi van Herpoel. Eerst schoot Penicka van dichtbij op de Gentse doelman, Penicka kon toch nog voorzetten totbij Dago maar zijn schot ging nog op een Gents been in hoekschop. Aan de overkant zagen we nog een knal van Joly nipt naast de linkerpaal buiten gaan. Na 30 minuten een voorzet van Van Dender tot bij Dago die de bal goed meenam maar niet hard genoeg besloot want Herpoel kon redding brengen. Vijf minuten later kreeg Gent een licht toegekende vrije trap die Joly perfect in de linker winkelhaak krulde : 0 - 1. En vijf minuten later een terechte vrije trap met hetzelfde resultaat tot gevolg. Szekeres kon van dichtbij binnen leggen : 0 - 2. Een heel gevleide, niet verdiende, voorsprong voor de Gentenaars. Blauw-wit had tot dan toe immers niet beter geacteerd dan Lokeren. Alleen is het afwerken bij de Waaslanders het grote probleem. Boeka Lisasi demonstreerde dat nog eens toen hij vrijstaand in de grote rechthoek hoog over doel trapte. In de tweede helft moest Penicka al na vier minuten geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door M'Bayo. Wat later verving Leekens ook Dago door Kimoto. Lichte druk van Lokeren, maar echte goeie kansen leverde dat niet op. Lisasi lobte een ideale kans veel te hoog over Herpoel. Een minuut later werd Lisasi ten val gebracht in de grote backlijn. Ver Eecke zag er echter geen penaltyfout in. Na 65 minuten spelen kopte Janssens een voorzet op Herpoel. Vier minuten later plaatste Lisasi het leder net onder de lat. Opnieuw kon Frederic Herpoel redden. Daarna kon Chris Janssens doorgaan in de richting van de Gentse goal. Maar zijn schot was te zwak. En nauwelijks een minuut later trapte Kimoto van dichtbij over doel. Diezelfde Okitankoy Kimoto kon Herpoel verschalken, maar zijn zwakke lob ging een metertje naast het doel. Een vrije trap van Ronny Van Geneugden werd door Herpoel met een schitterende zweefsprong in hoekschop geduwd. AA Gent stelde daar, behalve de kopbalgoal van Carrez 0 - 3, niets, maar dan ook niets tegenover. En het ergste van al : het hoefde ook niet. Meer nog, Ole Martin Aarst kon zelfs nog de ongelofelijk overdreven 0 - 4 cijfers aantekenen. Dit is de meest eenvoudig overwinning die de Buffalo's ooit in Daknam haalden. Alleen spijtig dat ze ons daarvoor geen mooi voetbal in ruil brachten. En Lokeren ... die zitten meer dan ooit in het sukkelstraatje. Filip Baeke