20:00:00
Flament Philippe
3000
logo KFC Lommelse SK

Er was eens, een bitter koude woensdagavond, een competitiematchke tegen SK Lommel. En zal het u verwonderen ? Er was amper een goeie 2000 man opgedaagd. Gelukkig was de voltallige "Green Army" naar Daknam afgezakt. Lokeren nam de beste start en drukte Lommel al vrij vroeg op zijn eigen helft terug. Veel meer dan enkele corners leverde dat in eerste instantie niet op. Van Lommel zagen we een schot van Dekelver een meter of twee naast gaan. Onmiddelijk aan de overzijde een trap van Youla in het zijnet. Na 15 minuten spelen neemt Vonasek een doorgekopte corner in één tijd op de slof, nipt over de deklat. Vijf minuten later werd diezelfde Vonasek omvergeduwd in het strafschopgebied maar Flamand had niets gezien. Het beste voetbal komt van Sporting. Een mooie aanval met Van Geneugden, naar Vonasek, die doorkopt naar Janssens, die op zijn beurt de bal net overknikt. Even werd het toch heet voor de Lokerse kooi. Na drie Limburgse corners en wat geharrewar is er een schitterende reflex van Dabanovic en wat geluk nodig om een onterechte 0-1 te voorkomen. Na 33 minuten een harde streep van Marcel M'Bayo door Mathijssen met moeite in hoekschop getipt. Geen onaangename partij, alleen de doelpunten ontbraken. Ruststand : 0 - 0. De eerste gevaarlijke actie in de tweede helft komt van Lokeren. Een verrassend schot van Youla wordt door Mathijssen met de voet geweerd. In de 55ste minuut is het dan toch prijs. Niemand minder dan Novica Nikcevic plaatst de 1 - 0 voorbij de Lommelse goalie. Een unieke kans voor Dekelver die moederziel alleen kon koppen maar te hoog richtte. Lokeren liet wat slabakken en in de 74ste minuut kon Lommel tegenscoren nadat Dabanovic een schot moest lossen. Van Diest kon de rebound binnen duwen : 1 - 1. Een minuut later werd Ford uitgesloten voor zijn zoveelste overtreding. De vrije trap van Janssens werd door Mathijssen gepakt. Even later een vrije trap van Van Geneugden en Chris Janssens klom het hoogst en kopte onhoudbaar binnen : 2 - 1. Drie minuten later dan de ultieme mogelijkheid om de zege te verzekeren. M'Bayo wordt in de diepte gestuurd, omspeelt de doelman, maar besluit dan naast het open doel. Daarna opnieuw een ideale kans. Sporting met drie man tegen één, maar Youla, Van Geneugden en Nikcevic kunnen het niet uitspelen. Het werd uiteindelijk een moeilijke, maar verdiende zege. Filip Baeke