20:00:00
Dropsy Jean
3000
logo KRC Harelbeke

Veel selectieproblemen bij Sporting, waar Georges Leekens om de gekende redenen geen beroep kan doen op haaswind Dago en Dabanovic. Ook Staelens, Lisasi en Abouo blijven geblesseerd aan de kant. Nauwelijks 3 minuten in de wedstrijd kan Janssens vanop vrije trap afvuren op doel. Zijn prachtige trap wordt door Vandoorne uit de hoek gehaald. En een minuut later opnieuw vuurwerk: een driehoek Vonasek-Youla-M'Bayo wordt door de laatste rechtstreeks op de slof genomen; zijn schot spat uiteen op de paal. 8 minuten zijn er gespeeld als Vonasek zich goed doorzet langs rechts en gepast voorgeeft, Youla komt iets te kort om de bal in doel te werken. En Sporting blijft komen... Van Geneugden trapt luttelen minuten later een hoekschop op de voet van Janssens, die in één tijd trapt. De bal wordt van de lijn geweerd door Klomp. Alweer een vrije trap op een goede plaats, we zijn intussen een kwartier ver. Van Geneugden neemt die snel; een geplaatst balletje maar net naast doel. En Harelbeke, vraagt u? Wel dat komt het eerst opzetten na 20 minuten via een fout in de Lokerse verdediging. Mitrakoviv trapt lateraal in de voeten van Wostyn en bezorgt zo de ratten een uitstekende kans. Zitka kan het schot weren. Ook Sillah komt wat later tot een schot, dat enkele meters naast zoeft. En dan een stukje pure klasse... Youla brengt een wereldnummertje op de mat: hij kapt de ganse Harelbeke verdediging op een hoopje, Vandoorne kan zijn trap weren. En ook Harelbeke komt op het half uur nog eens dreigen: een kopbal van Paas waait maar net naast. Een heet standje voor het doel van Vandoorne wat later, waar Youla in het strafschopgebied "in verdachte omstandigheden" tegen het gras gaat. Scheidsrechter Dropsy ziet er niks in en fluit slechts voor een corner, waar overigens geen gevaar uit voortkomt. De wedstrijd verwatert dan wat het laatste kwartier. Zitka moet nog wel eens gepast plat - zo'n 3 minuten voor de rust - maar we gaan rusten bij 0-0, en daar kan eigenlijk Harelbeke wel best tevreden mee zijn. En Dropsy heeft het zo niet begrepen op Sporting net na rust. Vandoorne pakt een duidelijke terugspeelbal in de handen, Youla wordt nog eens gehaakt... onze Dropsy kijkt telkens de verkeerde kant op. Een reuzekans voor Harelbeke volgt. Laamers krijgt de bal van Klomp en past - alleen voor Zitka - nog naar Paas. De aanwinst van Racing Genk kan net niet aan de bal en een geweldige kans voor de ratten gaat zo de mist in! Na 10 minuten ook een prachtige kans voor Sporting: 3 Lokeren spelers stormen alleen op doel af - nadat M'Bayo op het middenveld de bal schitterend onderschept - maar Vonasek stuit op de goed uitgekomen Vandoorne. 65 minuten zijn er dan gespeeld als De Geest vanop rechts goed doorloopt en voorzet naar Youla. Die kan de bal net niet genoeg deviëren om voor echt gevaar te zorgen. En alweer gevaar langs Youla, die zich door de verdediging wringt en de alleenstaande Vonasek bedient. Roman draait mooi om zijn as en ziet de volledig vrijstaande Janssens... een snoeihard schot volgt, dat nog wel geraakt wordt door Vandoorne maar toch in doel dwarrelt. Nummer negen al voor onze Chris. Een kwartier voor tijd komt Harelbeke dan nog eens dreigen met een vrije trap. Zitka plukt de bal goed uit de lucht. Sillah kan wat later op doel trappen, zijn bal gaat over. Dropsy trekt dan nog een gele kaart voor Youla (volgende match dus geschorst) en sluit ook de ogen voor een valpartij van Sillah binnen het strafschopgebied. Maar Lokeren buit de ruimte die er komt niet echt goed uit en loopt te vaak tegen de buitenspelval aan. Youla sprint dan nog wel eens de ganse rechterflank af en komt goed naar binnen, de hoek is echter te scherp geworden. Lokeren countert, en eindelijk valt dan toch nog de verlossende treffer... M'Bayo gaat zijn man voorbij bij de achterlijn, schildert de bal op het hoofd van 'everybody sing this song, YOULA, YOULA....' en de 2-0 staat op het bord! En diezelfde Youla had zelfs nog de 3-0 op de voet na voorzet van Vonasek. Hij besluit naast. Het blijft 2-0. Een hard bevochten maar verdiende zege van Sporting dat verder opklimt in het klassement en zich voorgoed lijkt te hebben verwijderd uit de gevarenzone. Stefaan Roets