0-1
goal37
0-2
goal47

Boeka Lisasi toonde al in de eerste minuut de weg, ... maar niet de goeie. Op een zwakke manier speelde hij een bal vanop links in de voeten van doelman Willockx. En goed vijf minuten later mist diezelfde Lisasi zijn schot kompleet. Nochtans een open kans in de grote backlijn ! Veel inzet, maar weinig goed voetbal. We moeten tien minuten wachten op een ongevaarlijk afstandsschot van Budka. Het jonge Mechelen wacht af. Alleen een gekraakt schotje van Emeran is het noteren waard. In de 33e minuut krijgt Hein Van Haezebrouck DE kans om de score te openen. Op een vrije trap van Ronny Van Geneugden slaagt hij er nog in vlak voor de goal om toch naast te koppen. Mechelen laat zijn eerste goede kans niet liggen. Een actie van Emeran, afgeweken bal in de voeten van Tom Caluwé en die laat Dabanovic kansloos : 0 - 1. Twee minuten later mag Lokeren een kruisteken maken wanneer Caluwé de bal op de lat trapt. We gaan dus rusten met 0-1 op het bord. Na de rust wordt Lokeren wel afgestraft door Joao Elias. Van Dender kwam te laat met zijn tacle en de nummer elf van KVM kon alleen op Dabanovic afgaan en onder hem binnen trappen : 0 - 2. Lokeren slaagt er dan in enkele reuzekansen de nek om te wringen. Eerst verzuimt Vonasek voor een open goal, nadat Kozak eerst op de doelman besloot. En drie minuten later laten Lisasi en Budka vanop nauwelijks twee meter het opnieuw na het leder in de muit te shotten. Willockx pakt ook nog twee maal een vrije trap van Ronny Van Geneugden. En Dropsy zag geen graten in de fout op Janssens in de grote rechthoek. Een zwakke bedoening, dat hadden we beslist niet verwacht na de goede prestaties tegen Anderlecht en op Harelbeke. Er is nog een hoop werk voor Georges Leekens. Filip Baeke