20/11/1999
20:00:00
De Coninck Eddy
6000

Sporting Lokeren ging na zijn eerste thuiszege op zoek naar een tweede overwinning op verplaatsing. Daarvoor moesten we met z'n allen naar het koude Charleroi. Maar zij die meegereisd waren werden hiervoor beloond. Al bij de rust leek KSC op een veilige voorsprong te staan. Charleroi van zijn kant had nauwelijks wat getoond en Dabanovic mocht nagenoeg werkloos toekijken. Bij Lokeren was vooral Charles Dago in zijn dagje. Na 20 minuten wordt hij door Van Geneugden in de diepte gestuurd. Met een prachtige beweging gaat de Ivoriaan voorbij Jerkan en omspeelt ook doelman Lecompte. Laatstgenoemde kan alleen Dago neerhalen en dus strafschop. Door Ronny Van Geneugden perfect omgezet : 0 - 1. Lokeren blijft de gevaarlijkste ploeg. Opnieuw Van Geneugden tot bij de snelle Dago, die gaat voorbij Gerard en Tokene en met een mooi hakje tot bij Vidarsson, die met wat geluk de score verdubbelt : 0 - 2. Even later kan Chris Janssens vanuit een moeilijke hoek bijna een derde treffer scoren. Maar het blijft 0 - 2 bij de rust. De Karolo's hebben tijdens de rust een bolwassing gekregen en komen met offensievere bedoelingen uit de kleedkamers. Al is de eerste kans wel voor Lokeren. Jammer genoeg kon Dago de vrijstaande Janssens niet bereiken. Daarna keerde de wedstrijd. Lokeren liet de Zebra's komen en kreeg waar het op wachtte. Na een kwartier De Condé door tot aan de doellijn, zet voor tot bij Kaklamanos en die legt met een kopbal af tot bij Allasane, die de aansluitingstreffer scoort : 1 - 2. De Walen blijven de druk aanhouden. En vijftien minuten later is het opnieuw raak. De Braziliaan Sousa ontwijkt Janssens en Penicka en haalt uit met een fantastisch schot in de rechterwinkelhaak : 2 - 2. De Lokerse supporters denken terug aan de wedstrijden tegen o.a. St.-Truiden en Westerlo, waar in extremis de volle buit nog werd prijs gegeven. Maar deze maal was het geluk aan Waaslandse zijde. Goed twee minuten na de gelijkmaker kon Boeka Lisasi met veel geluk in twee keer voorbij Lecompte : 2 - 3. De vreugde lijkt van korte duur wanneer Kaklamanos gaat liggen bij een tacle van Vidarsson. Als ik even de beelden bekijk dan blijkt dat Arnar eerste de bal speelt en dan de Griekse aanvaller raakt. De penalty wordt door mister Philippe Albert in de handen van Mladen Dabanovic getrapt. En in plaats een Waals doelpunt komt er zelfs nog een vierde Lokerse treffer. De ingevallen Vaclav Budka zorgt met een prachtige plaatsbal voor de 2 - 4 eindcijfers. KSC doet een uitstekende zaak en ik ben blij dat ik erbij was. Filip Baeke