23/10/1999
20:00:00
Allaerts Paul
3500

Sporting begon op Westerlo met dezelfde ploeg die de week voordien stuntte tegen Club Brugge. Dit betekent dus met revelatie De Smet in een versterkte verdediging en Lisasi alleen in de spits. Na amper 1 minuut spelen kon Pelic alleen op Dabanovic gaan, maar besloot nipt naast. Eén minuut later zette Vonasek Sporting op voorsprong, hij nam gretig gebruik van balverlies in de Westelse verdediging en rondde mooi af. De vreugde duurde echter niet lang, want na 11 minuten moest Dabanovic de doorgebroken Pelic foutief stoppen met een penalty en een gele kaart als gevolg. Meteen zijn derde gele kaart en hij moet daardoor de derby tegen Gent vanuit de tribune volgen. De strafschop werd omgezet door Porte. De wedstrijd verwaterde een beetje totdat een weer fantastisch spelende Van Geneugden verrassend een vrijschop binnenschoot. De Westelse doelman had een pegel van Janssens verwacht en reageerde wel erg ongelukkig. Sporting controleerde rustig verder de eerste helft, speelde goed gegroepeerd met veel inzet en kwam gevaarlijk opzetten via de enorm bedrijvige Boeka Lisasi. De tweede helft begon zoals de eerste met een Lokers doelpunt na mislukt uitverdedigen van de thuisploeg maakte Lisasi er met een perfecte lob 1 - 3 van. Ook nu weer kon Westerlo direct tegenscoren, de ongedekte Lammens kon van dichtbij binnenkoppen. Na de 2 - 3 kreeg lokeren nog de beste kansen, maar pech, de paal en een scheidsrechter die duidelijk Westerlo een gelijkspel gunde door onbegrijpelijk een handsbal binnen het strafschopgebied niet te willen zien en voortdurig te fluiten voor de Westelse kunstduiken, hielden Sporting van een vierde treffer. Maar de flagranste misser van scheidsrechter Allaerts was wel de onbestrafte duwfout van Thoelen op Janssens, waardoor de Westelse invaller in de 92ste minuut de 3 - 3 kon binnenkoppen. Het zal wel nooit lukken op Westerlo zeker, dus zullen we maar tevreden zijn met het geleverde spel van onze jongens. Stephan De Visch