FC Metz

0 - 1

Sporting Lokeren

logo FC Metz

Intertoto Cup


Seizoen:
1999-2000
Datum:
24/07/1999
20:00:00
Scheidsrechter:
Hoofdkamp (Nederland)
Toeschouwers:
9000
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Metz, met Boffin en Van Handenhoven aan de aftrap, begint zaterdag tegen Rennes aan de competitie. Maar dat was er alleen het eerste kwartier aan te zien. In die periode verzamelde de thuisploeg slag om slinger mogelijkheden. Gestrovic besloot van kortbij op Dabanovic en kopte op de paal. Saha kopte net naast. In die periode kreeg het spitsenduo van Metz enorm veel ruimte.
«Daarna herpakten we ons», stelde ook de veel geplaagde Reynders vast. «Het centrale verdedigersduo gaf geen kansen meer weg. Penicka en Janssens heersten in het middenveld zoals in het begin van vorig seizoen.»
Na dat eerste kwartier kwam Metz inderdaad niet meer in het stuk voor. Zéré had de juiste concentratie gevonden en vooral Abouo groeide tot ongekende hoogten. Na veertig minuten zette hij een rush op. Abouo liet de verdienstelijke Kimoto afwerken (0-1).
Niet onderdoen
Na de rust bleef Lokeren de wedstrijd verbazend makkelijk controleren. Boffin verliet het terrein en Van Handenhoven volgde hem een kwartier voor tijd. De Waaslanders heersten maar versierden niet veel kansen. Ze kwamen twee keer dicht bij het doelpunt van de kwalificatie. Een terugleggertje van Nikcevic nam Vonasek knap mee in de vlucht. Létizi redde puik. Drie minuten voor tijd ging ook Boeka Lisasi, eveneens met een volleyschot, zijn kans. Het leerde zoefde centimeters over.
«Over twee wedstrijden hebben we getoond dat we niet moeten onderdoen voor deze Franse topklasser», stak Reynders zijn tevredenheid niet weg. «Toch is het beter zo. Nu kunnen we ons alleen op de competitie concentreren. De balans over het Intertoto-tornooi is positief. Of we dit resultaat broodnodig hadden? In IJsland hebben we ook goed gespeeld. Maar het geeft wel vertrouwen. Misschien is dit de aanzet tot het afgooien van onze twee gezichten. Hopelijk slagen we er vanaf nu ook in op verplaatsingen goede resultaten neer te zetten.»
Toch één minpunt in dit duel. FC Metz startte aan de wedstrijd met twee Belgen, Lokeren met... drie.
P