27/08/2000
15:00:00
Hayen Ghislain
15000

Georges Leekens zorgde voor een grote verrassing in de ploegopstelling. Souleymane Youla werd fit genoeg bevonden en werd meteen tot enige spits gebombardeerd. Achteraan speelde sporting met een versterkte 5-mansdefensie onder leiding van Zere en Janssens. Die versterkte defensie zorgde ervoor dat Brugge in het begin van de eerste helft niet veel kansen bijeen speelde. Lokeren liet de West-Vlamingen het spel maken , maar controleerde en loerde op de counter via Youla. Na 13 minuten viel dan toch een doelpunt uit de lucht. Letterlijk dan want de volledig vrijstaande Mendoza kon makkelijk binnen koppen. Nog geen 3 minuten later een vrije trap voor Lokeren. Natuurlijk Chris Janssens achter de bal en via de muur binnen : 1 - 1. Een terechte gelijkmaker. Lokeren zou daarna vooral dreigen op stilstaande fasen. De snedige counters werden telkens afgevlagd door de overijverige grensrechter. Helaas kwam het niet tot een doelpunt. Brugge had het dan weer knap lastig met de Wase afweer en de zeldzame uitbraken werden makkelijk gepakt door een attente Zitka. De laatste kans in de eerste helft was voor Youla, alleen door, maar Verlinden pakt. Ruststand : 1 - 1. Gezien de resultaten in het Jan Breydelstadion vorige seizoenen een uitstekende ruststand. De 2de helft begon met enkele kansen voor sporting, maar zowel Vanic als Youla misten de koelbloedigheid om het af te werken. Een penalty-overtreding op Youla werd niet gefloten. Na een 5-tal minuten een uitstekende actie voor het doel van Verlinden. Youla en Janssens krijgen de bal niet tegen de netten. Janssens legt de bal dan in de loop van M'Bayo, maar zijn schot wordt gepakt door de Brugse keeper. Na 1 uur spelen mag De Brul dan op wandel door het middenveld en de verdediging. Een pasje naar links waar Vermant al te makkelijk de 2 - 1 mag binnenleggen. Leekens brengt dan Coulibali en Dago in voor Van Hoey en Vonasek. Door de hereniging van de ebbehouten driehoek M'Bayo - Youla - Dago is Lokeren opnieuw veel snediger voorin. Zonder een uitstekende Lembi bij Brugge zouden enkele acties zeker succesvol zijn afgerond. Niet dus want aan de overzijde omspeelt Van de Heyden met het grootste gemak Seyfo , waarna het met een droge knal 3 - 1 wordt. Sporting een beetje van de kook en tot goede acties kwam het niet meer. Brugge probeerde nog de score op te drijven maar schoten van Fadiga, Mendoza en Verheyen werden gepakt door Zitka, die zich niets hoeft te verwijten bij de tegendoelpunten. In de slotminuut miste de ingevallen Bangoura nog de aansluitingstreffer. Sporting speelde zeker niet slecht, 3 defensieve cadeautjes beslisten er anders over, maar de terugkeer van Youla maakte duidelijk dat we tegen minder sterke ploegen dan Brugge nog mooie dingen zouden kunnen zien dit jaar. Sinds Lokeren terug meedraait in 1ste klasse is dit het beste resultaat ooit in Brugge ! Tim Combel