20:00:00
Huyghe Luc
7000
logo Club Brugge

Veel volk op Daknam, lang geleden. Huyghe als scheidsrechter. Dat was minder lang geleden, van de gewonnen thuismatch tegen Standard. Meteen een fel begin. Enkele gevaarlijke vrije trappen voor Club, maar de eerste echte doelkans was voor Lokeren. Balverlies bij Brugge en daar profiteerde onze nieuwe spits Olufade met volle teugen van. Hij passeerde op snelheid Lembi en liet Verlinden geen kans : 1 - 0. Na viertien minuten krijgt Sporting opnieuw een uitstekende kans, M'Bayo die perfect in de loop van Vonasek legt, maar Verlinden komt gepast terug en werkt in hoekschop. Daarna meteen een vrije trap met Simic achter het kanon, vanop 30 meter, nipt naast de kooi van Zitka. Twee minuten later balverlies van Gretarsson, ei zo na kon Vermant profiteren. Hij besloot echter te ver naast. In de 19de minuut wordt een bal slecht weggewerkt door een brugse verdediger, totbij M'Bayo en de Congolees knalt recht op de vuisten van Verlinden. Het had al 2-0 kunnen zijn. Mendoza kopt nipt naast, nadat eerder Seyfo nonchalant de bal in een Brugse voet had gespeeld. Na 28 minuten opnieuw een reuzekans voor Mendoza, maar hij trapt onbegrijpelijk hoog over. Vijf minuten later sensatie. Olufade staat buitenspel, maar neemt niet deel aan het spel, alle Blauw-zwart verdedigers staan stil, M'Bayo niet, die trapt op Verlinden en Olufade is het snelst gevolgd en duwt de bal in de rechterhoek binnen : 2 - 0. Vijf minuten voor de rust wordt valt M'Bayo in het strafschopgebied. Geen penalty, correcte beslissing vanop mijn plaats gezien. Andere supporters wisten mij na de match het tegendeel te zeggen. Aan de overkant een corner, onterecht want Mendoza had laatst aan de bal geweest. Daaruit volgen opnieuw enkele hete standjes. Uiteindelijk valt de bal goed voor Brugge. Lembi trapt via een Lokerse rug in de linkerhoek binnen 2 - 1. Zitka was kansloos tegen deze afgeweken bal. Jammere zaak want zo ziet Sporting een mooie uitgangspositie nog slinken op een cruciaal moment. Ruststand : 2 - 1. Sollied brengt na de pauze Smolders in de plaats van Simic. Even lijkt Sporting het wat moeilijk te hebben, maar komt dan toch geleidelijk terug in de match. Olufade laat af en toe zijn kunsten zien. Maar het is wel Brugge dat gelijkmaakt. Mendoza wordt niet gehouden door Seyfo en die gaat op links door, past naar Smolders die de bal ideaal meegeeft aan Vermant: Daniel Zitka kansloos en 2 - 2. Nauwelijks twee minuten later had het 3-2 moeten zijn. Olufade passeert schitterend Lembi, maar trapt dan nipt naast de verste paal. Adekamni had ook op zij kunnen leggen, want daar stond Vonasek helemaal vrij. We zien in ieder geval een aangename partij. Iets waar we dit jaar in Daknam nog te weinig konden van genieten. Zitka moet ook nog eens plat voor een schot van Vermant. Brugge is het gevaarlijkst maar Lokeren Sint-Niklaas voetbalt aardig mee. Bijna kan de supersnelle Olufade profiteren van een duel met Lembi dat in zijn voordeel uitdraait. Verlinden is luttele centimers sneller en voorkomt een doelpunt. Ondertussen is Arnar Vidarsson ook Vanic komen vervangen. Even later een vrije trap van Gretarsson over de muur tot bij Janssens, maar die was blijkbaar te verbaasd om de bal voorbij Dany Verlinden te plaatsen. Elf minuten voor tijd wordt een verdienstelijke Vonasek vervangen door de jonge Davy De Beule. Er volgt een schitterende aanval van Sporting. Seyfo ontfutselt prachtig Mendoza de bal, past naar Janssens en die in één tijd door naar M'Bayo. Marcel omspeelt zijn verdediger en krult de bal millimeters naast de winkelhaak. Dat had formidabel geweest. Een felle Chris Janssens krijgt dan geel voor een te ontstuimige tackle. Het gaat er fel aantoe. Olufade wordt hard aangepakt buiten het gezichtsveld van Huyghe. Het wordt een bijzonder spannend slot. Ook een sierduik van Martens kan Huyghe niet verleiden. Lokeren wordt nog een zuivere hoekschop ontnomen. Maar de score wijzigt niet meer. Een meer dan verdiend gelijkspel voor de thuisploeg. Filip Baeke