10/09/2000
15:00:00
De Bleeckere Frank
4000

Leekens hield het vertrouwen in de ploeg die tegen Mechelen won : dus met Bangoura en Coulibali in de basis. Sporting speelde voor het eerst in het geel. De openingsminuten van de wedstrijd zijn voor Sporting, maar M'bayo trapt en Bangoura kopt over. Plots ontdekt Aalst dat het veld uit 2 helften bestaat en voor Zere er erg in had stond het na 15 minuten 1 - 0 via Thiebaut. Meer nog , enkele minuten later werd het 2 - 0 nadat Van Hoyweghen een hoekschop mocht binnenknikken. Na 30 min kon Lokeren eindelijk reageren : Charles Dago maakte er 2 - 1 van. Weer enkele minuten later 3 - 1, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, zowat de enige goede beslissing die de scheidsrechter maakte over de hele wedstrijd. Ruststand was 2 - 1 , maar eigenlijk had het 2 - 4 moeten zijn , want zowel Dago, Bangoura als M'Bayo wringden open kansen vakkundig de nek om door binnen de kleine rechthoek voor open doel te missen. Een vrije trap van Janssens ging in de muur. In de laatste minuut van de eerste helft bediende Gretarsson nogmaals M'Bayo, maar weer ging de bal van dichtbij hoog over. Beste man bij Aalst was zonder twijfel scheidsrechter De Bleeckere. De zonnebankbruine arbiter blaasde geen penalty voor een vuile fout op de doorgebroken M'Bayo, ook niet voor Aalsters handspel, maar wel voor Lokerse tackles met bal of zelfs gewoon voor pogingen om de bal te veroveren zonder dat een Eendrachter in de buurt was. Toeval of niet, het waren vooral onze Afrikaanse parels die last hadden met de man uit Oudenaarde. 't is altijd hetzelfde op Aalst. Na de rust ging de man (ondertussen uitgescholden voor hoerenjong, wat eigenlijk echt zo is, doch dit terzijde) rustig door want na 51 min kreeg Seyfo zijn 2de geel , hij had dan ook de bal afgepakt van een Aalstenaar. Vonasek werd dan ingebracht voor Gretarsson, om het evenwicht op rechts te herstellen. Met 10 tegen 12 bleef Lokeren de beste ploeg. Een kopbal van Bangoura werd door Kujovic uit het doel gehouden. In de 62ste min dan toch gerechtigheid : Bangoura dollend met 2 van zijn bewakers en met een schot voorbij de Aalsters keeper : 2 - 2. In de 66ste min werd Dago vervangen door El Bodmossi, die meteen gevaarlijk was maar wel naast schoot. In de 80ste min werd de zieke (grieperig) en leeggespeelde Janssens vervangen door Vidarson. Deze legde meteen breed voor M'Bayo, maar weer ging de bal voorlangs een open doel, El Bodmossi kwam te laat om binnen te lopen. Aalst - Lokeren werd dus 2 - 2. We moeten blij zijn want : we eindigen met 10 en kregen geen penalty tegen, we stonden 2 - 0 achter. We moeten teleurgesteld zijn want : zoveel kansen de nek omwringen is om problemen vragen, Aalst is een zwakke ploeg, opnieuw 2 doelpunten weggegeven. U mag zelf kiezen tot welke groep u behoort. Tim Combel