20:00:00
Romain Eric
5000
logo KSK Beveren

Verleden jaar - even het geheugen opfrissen - hadden Lokerse Leukerds de middenstip uitgegraven op de Freethiel. Zoiets vraagt om represailles natuurlijk. De buren uit Beveren misten toch wat creativiteit en hadden niks beters in gedachten dan de SKB letters te vormen in het gras... Sporting opent goed. Nauwelijks 2 minuten ver kan Gretarsson aanleggen, zijn schot is echter veel te zwak en kan makkelijk worden gestopt door Fouhami. 10 minuten ver zijn we als Janssens kan doortikken maar M'Bayo komt net iets te laat en de bal wordt ontzet voor het echt gevaarlijk kan worden. Beveren voetbalt goed mee maar is voorlopig nog niet gevaarlijk geweest. Voorlopig, want in de 12e minuut wordt een verre bal door Zere ontzet, maar.... in een verwarrende faze legt Romain de bal op de stip. Handspel blijkt zijn oordeel, de beelden zullen het moeten uitwijzen. In ieder geval, Thans laat de unieke kans niet liggen en scoort de 0-1. Sporting probeert nu uiteraard nog meer dan tevoren de pressing te voeren, maar het loopt allemaal vrij stroef. Een bal middendoor voor Bangoura wordt gepakt door Fouhami. En Beveren gebruikt de vrijgekomen ruimte goed en prikt regelmatig terug. Een mooie kopbal van Junior wordt door Dabanovic in 2 tijden gepakt. Sporting krijgt in het laatste kwartier van de eerste helft nog een resem vrije trappen en corners; veel gevaar levert dat niet op. Vlak voor tijd moet Fouhami een schitterende knal van M'Bayo ut doel lepelen, en op slag van rust is het dan toch raak. M'Bayo zet zich goed door op rechts en legt de bal terug op Gretarsson die in één tijd binnenknalt. Een prachtig doelpunt op een psychologisch prima moment. Rusten bij een verdiende 1-1 stand. Sporting komt na de rust duidelijk op het veld met de intentie op zoek te gaan naar een doelpunt. Dat levert meteen ook wat Lokerse druk op en een scrimmage voor het Beverse doel met enkele verdachte Beverse "hand"elingen. In tegenstelling tot de licht toegekende Beverse strafschop legt Romain de bal nu niet op de stip. De beste Lokerse kans in de tweede helft komt er via Janssens, die mooi inkopt maar de bal wordt van de lijn weggehaald. Na mooie samenspel tussen Janssens en Dago belandt de bal uiteindelijk bij Gretarsson. Die mist zijn schot echter volledig en voorbij kans. Beveren counterde in die tweede helft als het kon, maar blonk vooral uit in het lamleggen van het spel. Het nieuwe spelconcept van Ferrera bestaat er blijkbaar in om het tempo uit de wedstrijd te halen en met 10 spelers achter de bal te spelen. Misschien wel resultaatgericht maar zeker niet leuk voor de supporters! Maar het leverde Beveren uiteindelijk wel de beste kansen op in de tweede helft. Na een misverstand tussen Zere en Vanic in de Lokerse verdediging kan Junior zich handig vrijkappen. Hij stift de unieke kans over het doel. Het derby van het Waasland - waar iedereen toch lang naar uitkijkt - werd een maat voor niks. Een al bij al billijke eindstand van 1-1 na een matige wedstrijd zonder veel doelkansen. Stefaan Roets