14/04/2001
20:00:00
Willems Pascal
6500

Wie vorig jaar naar het Lisp meeging kwam ik een grote bouwwerf terecht, nu staat op diezelfde plaats een nieuwe tribune, die gezien mag worden. Wat niet gezien mocht worden was het veld zelf, dat lag er in een erbarmelijke staat bij en de hevige regenval zou dat niet verbeteren. Voor sporting was het een bewogen week : het contract van Leekens wordt niet verlengd, de stad geeft niets om z'n eigen voetbalclub en als op TV beelden nodig zijn van onze zwarte medemens, toont men om een of andere reden telkens trainingen van sporting. Hoe hierop reageren ? op het veld natuurlijk ! Omwille van het veld was het voor sporting de eerste 10 minuten een beetje zoeken en tasten (en glijden), Lierse kon echter niet profiteren, een schot van Daems werd gepakt door Zitka. Lierse had doorlopend veldoverwicht en was de betere ploeg. In de 18de minuut kan sporting dan voor het eerst dreigen, voorzet Vonasek, doelman Deman wint het duel tegen Bangoura, maar de bal belandt in de voeten van Kristinsson die beheerst het leer in de rechterhoek binnendraait : 0 - 1 . De feestvreugde was nog maar net bekoeld door de ijzige kou in het Lisp of "Vona" verstuurde opnieuw een voorzet vanop rechts, Bangoura kan controleren, kapt zich vrij tussen 3 verdedigers en schiet hard binnen : 0 - 2 en Lokeren meteen op rozen. Het spelbeeld verandert nu ook, Sporting overvleugelt Lierse en moet daarvoor niet eens tot het uiterste gaan. Helaas valt dan Roman Vonasek uit met een blessure (slechte tackle gemaakt), Davy De Beule mag invallen. Voor sporting is het nu weer even zoeken en Lierse ruikt z'n kans om een eindoffensief in elkaar te steken. Een eerste corner leidt tot een schot uit de 2de lijn dat afwijkt op de voet van Janssens, Zitka is attent en pakt de bal. Bij een volgende corner is het wel raak. Van Meir kan koppen tussen 3 man, Zitka onder de bal door, Somers maakt er met een zwakke kopbal 1 - 2 van. Een beetje een knullige goal, maar ook deze tellen natuurlijk. De ruststand is dus 1 - 2. De 2de helft is nog maar pas begonnen of de meegereisde supporters kunnen zich opnieuw opwarmen aan een doelpunt. Voorzet Seyfo, Hoefkens onderschept, maar kopt de bal tegen Bangoura aan. Dat moet je natuurlijk niet doen en de topschutter uit Guinea mag zijn 10de doelpunt dit seizoen maken. 1 - 3. De rest van de wedstrijd was volledig voor sporting dat bijna een thuiswedstrijd speelde. De verdediging met Seyfo en Katana i.p.v. Zere en Helgason organiseerde zich goed, Kristinsson en een sterke Vanic waren baas op het middenveld en het duo Bangoura / Olufade viel aan waar en wanneer het daar zin in had. Meeuws probeert het tij te keren door 3 nieuwe aanvallers op te stellen i.p.v. de door eigen publiek uitgefloten Cavens. Het brengt echter niets op, Lierse kwam niet beter in de wedstrijd, kansen vielen daar niet meer te noteren. In de 73ste minuut krijgen we dan een verre uittrap van Zitka, de bal botst over en voorbij de volledige Lierse-verdediging en Olufade is er als de kippen bij om ook de doelman te verschalken : 1 - 4 en een assist voor de keeper ! Nog is het niet gedaan want onmiddellijjk daarna krijgen we een Lokers offensiefje : Olufade komt net te laat na een voorzet van Janssens en ook Janssens schiet naast op voorzet van Olufade. Sporting brak nog enkele keren goed uit met Olufade, Bangoura en Kristinsson, maar kon niet meer scoren. In de slotminuten gaat Daems dan liggen in het penaltygebied. Rode Duivels Van Meir wil de stafschop omzetten, maar dat is buiten Zitka gerekend die de bal feilloos stopt in de rechter benedenhoek. Van Meir kan enkel afdruipen. Volgens de Zitka is strafschoppen pakken z'n minst goede eigenschap, nou ja, we kunnen er mee leven... Eindstand 1 - 4. Het duel tussen de 2 trainers die hun club volgend seizoen verlaten werd dus glansrijk gewonnen door Sir Georges Leekens , met de complimenten van de uitsupporters. Tim Combel