20:00:00
Blareau Eric
5000
logo SK Lierse

Dat het niet zo goed draait bij de ploeg van Walter Meeuws was duidelijk zichtbaar aan het weinig talrijk meegekomen aantal toeschouwers vanuit Lierse... Aan Sporting kant wel wat sfeer en de voorstelling van alle jeugdploegen voor de match toont aan dat de toekomst van ons Sporting er goed uitziet. We zijn nog geen minuut ver als Geoffrey Claeys een bal vol op de sloef neemt en in één tijd naar doel knalt. De bal gaat een metertje naast en dichter bij een doelpunt zou Lierse eigenlijk niet meer komen. Na 5 minuten gaat Kimoto goed door in het strafschopgebied; Papy gaat neer in verdachte omstandigheden, Blareau ziet niks en laat doorspelen. Nog eens 5 minuten verder legt Blareau de bal dan toch op de stip. Bangoura draait mooi tussen 2 Lierse verdedigers door, maar wordt onderuit gehaald. Een klus voor Chris, die snoeihard middendoor trapt en Sporting eindelijk nog eens op voorsprong schiet. En Sporting heeft duidelijk het beste van het spel. Een mooie driehoek Gretarsson - Kristinsson - Vanic wordt door de laatste uiteindelijk naast geknald. Met Kristinsson heeft Sporting niet alleen een pracht-spelverdeler erbij, maar ook iemand die gevaarlijke corners kan trappen. Na 21': corner Kristinsson die bijna rechtstreeks in doel gaat. Tegen dit alles kan Lierse bitter weinig inbrengen. Van Meir trapt nog een vrije trap, recht in de armen van Zitka. Lierse draait dus helemaal niet, maar toch lijkt in die eerste helft de wedstrijd nog te gaan kantelen. Kimoto krijgt op 2 minuten tijd 2 gele kaarten aangesmeerd: een eerste overdreven kaart na (licht) protest, een tweede - domme - kaart na handspel. En zo moet Sporting nog 50' spelen in een man minder situatie, maar we gaan toch rusten met een verdiende 1-0 voorsprong. Met Bangoura als eenzame spits komt Sporting opnieuw het veld op na rust. Lierse probeert uiteraard wel, maar echte druk komt er nauwelijks. Veel balbezit voor de ploeg van Walter Meeuws, maar de lange hoge ballen worden makkelijk opgevangen door de Sporting verdediging. Een kansje voor oude bekende Karel Snoeckx; al vallend trapt hij de bal voorlangs. Bangoura speelt bij Lokeren een goeie match. Helemaal alleen vooraan wint hij zowat elk duel en speelt hij een meer dan nuttige match voor Sporting. Sporting dat trouwens in zijn man minder situatie nog altijd de beste ploeg is en de mooiste combinaties op de mat brengt. Zo kan kleine M'Bayo alleen naar doel na een foute pas van Hoefkens. Die verprutst het dan helemaal door Marcel neer te leggen op weg naar doel: ook Hoefkens kan dus gaan douchen. 10 tegen 10 en de ploegen zijn opnieuw in evenwicht... Op een vrije trap van uitblinker Kristinsson kan Bangoura inkoppen. Van Der Straeten blokt de bal en in de rebound trapt Vanic in het zijnet. Maar 10 minuten voor het einde is het dan toch zover... een magistraal tikje van wie anders dan Kristinsson lanceert een Waaslandse counter via Gretarsson. Arnar tikt (met wat geluk) door naar M'Bayo die goed het overzicht behoudt en Kristinsson een makkelijke treffer aanbiedt... een counter uit het boekje en een oververdiend doelpunt voor Runar. Bangoura wordt nog gehaakt in het strafschopgebied door Van Meir, maar Chris trapt de elfmeter hoog over. Geen gratis Jupiler vat, wel 3 punten voor Sporting en een mooie prestatie. Met Runar Kristinsson en Audun (Rambo) Helgason heeft Sporting 2 spelers erbij die de ploeg duidelijk op een hoger niveau tillen. Er zijn nog applausvervangingen voor Bangoura en Kristinsson, in een wedstrijd waar Sporting eindelijk nog eens kan aanknopen met de thuisreputatie van weleer. Nu nog een spits erbij en dit Sporting is gelanceerd. Zoals Georges Leekens het zei in de persbabbel: "Misschien is de competitie nu begonnen voor dit Sporting!" Stefaan Roets