20:00:00
Struys Benoit
3000
logo St.-Truidense VV

Niet bepaald een mooi voetbalweertje op de Belgische voetbalvelden, in Daknam was het ook niet anders. Als je daarenboven ook nog een flauwe match krijgt voorgeschoteld, 'tja dan zijn er wel leukere dingen om over te schrijven... Bij Sporting geen Vonasek in de basis, wel geraakte Chris Janssens (griep) nog speelklaar. Bij STVV mocht Fiers nu wel reglementair meespelen. Het eerste gevaar is Waas getint. Chris Janssens duwt een hoekschop van Gretarsson naast de linkerpaal. De Kanaries reageren via ex-Lokeraar Filip Fiers. Hij heeft een goed schot in huis, Zitka verwerkt in corner. Een minuutje later dan een uitstekende gelegenheid voor een andere ex-Lokeraar : Koen Schockaert. Koentje komt alleen voor de lokerse goalie maar plaats het leder een meter naast het doel. Waar hebben we hem dat nog zien doen ? Daarna valt er twintig minuten weinig of niets te beleven. Tot Vanic M'Bayo wegstuurt op rechts. Marcel trapt op Belic. De rebound komt te hoog voor Dago. Hij had misschien beter gelaten voor de gevolgde Bangoura. Aan de overkant knalt Fiers tegen de paal en is Schockaert te verrast om de terugkaatsende bal in doel te werken. Ruststand : 0 - 0. Leekens vervangt een bleke Dago door El Bodmossi en Van Hoey door De Geest. Het eerste gevaar komt ook van hen. Steven zet voor vanop rechts en Karim kopt naar doel, in de handen van Dusan Belic. In de 57ste minuut valt dan een verlossend doelpunt. Op voorzet van M'Bayo, klimt Bangoura hoger dan zijn bewaker en keeper Belic (zie foto links) en scoort 1 - 0.
Drie minuten later vergeet Zitka uit te komen en ei zo na scoort Schockaert, maar Katana - voor mij de beste man op het veld - haalt de bal van de lijn weg. Nenad Vanic toont zich met een prima gekrulde vrije trap. De Truiense doelman heeft alle moeite om de bal vanonder de lat te halen. De dubbele wissel aan de rust bij Lokeren inspireert ook Willy Reynders en hij brengt na 65 minuten De Oliveira en Delorge in de plaats van Schockaert en Teppers. Stilaan laten de Waaslanders St.-Truiden in de wedstrijd komen. En je voelt dat er een doelpunt in de lucht hangt. In de 75ste minuut is het raak. Doelman Zitka lost een eerder onschuldig schot (wellicht door de gladheid van de bal) en Filip Fiers zit er goed tussen en via zijn been belandt de bal in de netten : 1 - 1. Nauwelijks één minuut later kopt Wouter Vrancken net naast. Dat was heel nipt. Leekens haalt dan de zwakke Gretarsson naar de kant voor zijn landgenoot Vidarsson. Gretarsson is eigenlijk een verdedigende middenvelder en geen spelverdeler. Hij heeft ons duidelijk nog niet van het tegendeel bewezen. Waarom scoorde Runar Kristinsson toch twee maal tegen Moskou ? Waarom toch, waarom ? Gelukkig is er de nooit of te nimmer vermoeibare Chris Janssens om de meubelen te redden. Een vrije trap van Coulibali wordt door Belic weggebokst. Bangoura recupeert, speelt Janssens aan en die draait en schiet de 2 - 1 binnen. De drie punten zijn binnen. Maar verder valt er weinig goeds te vertellen. Leekens was blij met het resultaat, maar niet met de manier waarop. Hij vond het tekenend dat een speler die in twee weken bijna niet getraind had, nog het verschil moest maken.... En nu naar Westerlo... Filip Baeke