goal87
Goal
0-1
goal54

Beste voetbalvrienden, Lokeren startte met Karim El Bodmossi voorin, omdat Charles Dago licht geblesseerd was aan de knie. Coulibali was helemaal out en werd vervangen door Van Dender. Lokeren startte het best en had tijdens de eerste helft vrijwel doorlopend balbezit. Eerste kans kwam er na 8 minuten : El Bodmossi schiet naast op voorzet van M'Bayo. De steriele druk van Lokeren leverde niet echt veel kansen op. We noteerden nog een schot van Seyfo, in 2 tijden gered door Deelkens en een schotje van Vanic , ook gered door de Westelse keeper. De grootste Waaslandse kans kwam er even voor het einde van de eerste helft, maar M'Bayo besloot voorlangs. Westerlo vraag u ? Wel eigenlijk niet gezien, sporting boven de eerste 45 minuten, dit zonder heel gevaarlijk te zijn. Zoals te verwachten was viel Dago na de rust in voor El Bodmossi. Zelfde spelbeeld als de eerste helft, alleen was Lokeren nu veel vinniger. Na 49 minuten stuurde Gretarsson Dago op links weg en die schoot meteen naar Deelkens : 0 - 1! De Kempenaars reageerden via Lisasi , maar Zitka kon de boel overeind houden. Even later opnieuw een grote kans voor sporting : Gretarsson die Bangoura wegstuurt, deze heeft maar te knallen, maar slalomt zich vast in de verdediging. Diezelfde Bangoura stond even later opnieuw oog in oog met de doelman , hij omspeelde die door naar Janssens te passen en die legde de 0 - 2 binnen. Alleen ... Janssens stond buitenspel. Een 0 - 2 zou terecht geweest zijn, maar het feestje ging niet door. Tijd voor Westerlo om te gaan drukken, de match werd evenwichtiger en kantelde uiteindelijk in het voordeel van de thuisploeg. Een schot van Mitrovic wordt in 2 keer gered door Zitka. Even later krijgt Westel een vrij trap, Schaessens langs de muur, Zitka redt, maar lost en Lisasi trapt naast een open doel. Sporting kraakte, maar brak niet. Janssens werd een linie achteruit geschoven, maar dat liet het middenveld onderbemand, waardoor de druk aanhield. Van opbouw in de Lokerse aanval was nu geen sprake meer. Westerlo kreeg nog enkele kansen, maar scoorde niet. Tot in de 86 minuut Dauwen op wandel ging, Sefyo niet in duel ging en Dauwen de 1 - 1 binnenschoot. Jammer, want een eerste uitzege was binnen bereik en de ploeg had er goed voor geknokt, al kunnen we de tegentreffer niet helemaal onverdiend noemen. Een puntje op Westerlo is een goed resultaat en daarbij komt nog dat Sporting al 4 wedstrijden ongeslagen is. Tim Combel