20:00:00
Struys Benoit
4000
logo KFC Lommelse SK

Een 4.000-tal Sportingers trotseren het slechte weer voor de partij tegen het Lommel van Harm Van Veldhoven. Zitka was er niet bij vanwege zijn duimbreuk, Dabanovic was tijdig terugeraakt vanuit Slovenië en stond in de basis. De intenties van beide ploegen zijn van in het begin duidelijk: Sporting wil aanvallen en scoren, Lommel is blij met een punt en - als het even kan - een countertje op zijn tijd. Echt uitgespeelde kansen zijn er in de eerste helft nauwelijks. Vidarsson trapt knap van ver op doel: zijn schot gaat nauwelijks over. Dezelfde bedrijvige Arnar stuurt in de 9de minuut Zoundi binnendoor in het straatje, de pas is net iets te hard. En dan is er nog welgeteld één wapenfeit te noteren: een vrije trap op een mooie plaats: Kristinsson krult de bal net over doel (en dan te weten dat Chris Janssens in de tribune zat deze wedstrijd). En Lommel? Wel, dat speelde continu met 10 man achter de bal, agressief op het randje van het toelaatbare (met enkele gele kaarten als gevolg) en het begon zowaar in de eerste helft al tijd te winnen... dergelijke ingesteldheid dient toch echt bestraft te worden, en is zeker geen promotie voor het Belgisch voetbal! De tweede helft is zowat een copie van de eerste helft, maar in een nog iets zwaardere dosis. Lommel speelt nog iets agressiever (rood voor Culek in de 63' minuut) en wint tijd op een arrogante en bijna komische manier. Zo ligt Didier Segers na een pittig duel ogenschijnlijk uitgeteld op de grasmat (je had er bijna echt kompassie mee gekregen), van zodra scheidsrechter Struys het draagberry-teken geeft doet zich op Daknam een wonderbaarlijk mirakel voor. Vriend Didier springt recht, holt naar de kant om direct weer op het veld te komen. Goed voor Slisse & Cesar, zoiets, maar zo een komedie hoort toch echt niet thuis op een voetbalveld. En het echte voetbal dan: De Beule en Bangoura hinderen elkaar in de 55ste minuut: De Beule kan daardoor maar half trappen, Volders stopt het schot. Na de rode kaart bij Lommel gaat Sporting logischerwijs nog iets meer drukken, zonder direct resultaat. Scheids Struys, die totaal geen voeling lijkt te hebben met de match, fluit de beste kans van Sporting in die tweede helft af omwille van handspel dat enkel hij lijkt te hebben gezien. Maar de echte match, die begint blijkbaar in de 90ste minuut. Struys legt de bal op de stip voor Sporting, en Gretarsson trotseert de zenuwen en knalt hard in de bovenhoek de 1-0 binnen. De referee was formeel na de wedstrijd: "ik stond er vlak bij, en dit was een duidelijke strafschop". De spelers van Lommel vinden het nodig even het Lokerse publiek uit te dagen. Ze krijgen een 'anti-voetbal' lawine op hun dak. Scheids Struys fluit dan nog een tweede strafschop voor het pletten van Zoundi. Gretarsson mist, maar who cares, de drie punten blijven op Daknam. Stefaan Roets