15:00:00
Allaerts Paul
3500
logo RFC Antwerp

Parijs Roubaix op televisie weerhoudt er toch een 4000-tal supporters niet van om af te zakken naar Daknam voor de partij om de vierde plaats tegen Antwerp. Ook veel politie rond en in het Daknamstadion. Het waren dan ook de Antwerp supporters die een aantal jaren terug amok maakten op Lokeren met veel schade tot gevolg. De eerste helft wordt een vrij saaie vertoning. Lokeren wil wel naar voren, maar de scherpte en creativiteit ontbreekt om dat met veel overtuiging te doen. Antwerp beperkt zich tot wat het best kan: counteren. De beste kansen zijn wel voor Sporting, maar Antwerp komt toch ook enkele keren gevaarlijk opzetten via een bedrijvige Yatarra en Sergeant. In de 9de minuut kaatst Runar een voorzet mooi naar De Beule; zijn voorzet-schot wordt gepakt door Feys. Rond het kwartier komt Antwerp 2 keer gevaarlijk opzetten via Sergeant. Op een kopbal gaat Daba gepast plat, een minuut later zien de Antwerp supporters een vermeend doelpunt; het schot van Sergeant gaat echter in het zijnet. In die eerste eerste helft krijgt Sporting nog een aantal vrije trappen op een goeie plaats. Kristinsson, De Geest en Seyfo gaan om beurt tevergeefs hun kans. Rusten dus bij 0-0. De tweede helft verloopt jammer genoeg op hetzelfde eindeseizoenstempo. Met dat verschil dat Lokeren nu nog de enige ploeg is die wìl voetballen. Antwerp slaagt er niet in om in die ganse tweede helft een counter of iets dat op een aanval lijkt in elkaar te boksen. Ook de kansen van Sporting zijn op één hand te tellen. Een kwartier ver in die tweede helft toch even een opflakkering. Gretarsson gaat zijn kans, het schot gaat recht in de handen van Feys. Vijf minuten later een zeldzame goede corner van Runar. De kopbal van Seyfo wordt onder de lat weggetikt door Feys. En nog enkele minuten legt Vidarsson prima terug op links, Bangoura tikt maar het schot van Zoundi is pal op Feys. En als er al kansen te noteren zijn, is het volledig aan de kant van Lokeren. Sporting had ook weinig geluk in de afwerking vandaag, want Sporting treft zowaar nog 2 keer de dwarsligger. Een kopbal van Bangoura in de 73' minuut en een vrije trap van Kristinsson  in de laatste minuut stranden op de deklat. Een weinig overtuigende partij van Sporting op een gezapig eindeseizoenstempo levert één puntje en dus geen winst in het klassement op. Zoals eerder in het seizoen heeft Sporting het ook vandaag moeilijk met een ploeg die gekomen is om zich in te graven.