SK Lierse

1 - 1

Sporting Lokeren

logo SK Lierse
Seizoen:
2001-2002
Datum:
11/08/2001
20:00:00
Scheidsrechter:
Melotte Luc
Toeschouwers:
7000
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Bij de aanvang van de competitie is het altijd moeilijk te voorspellen wat de eerste wedstrijd zal brengen.
Je mag dan nog zoveel goeie of slechte oefenmatchen gespeeld hebben, echt veel maakt dat niet uit als je er de eerste wedstrijddag maar staat. En dat kon van Sporting wel gezegd worden.
Van bij de aanvang klikte het goed bij de Waaslanders en toptransfer Petter Norman Rudi toonde al snel zijn klasse. Na vier minuten stuurt hij met een bijzonder klare kijk Patrick Zoundi in de diepte en de man uit Burkina Faso passeert perfect tot bij Bangoura die koel binnenknalt (zie foto, bron RTBF). Een droomstart en even leek Sporting op dat elan verder te gaan. Bij wijlen werd er aardig gecombineerd en Rudi, fysiek nog niet topfit, showde enkele mooie voetbalkunstjes.
Ook Patrick Zoundi deed het niet onaardig op zijn rechterkant. De 19-jarige Afrikaan had zelfs de beste mogelijkheid op 0-2, maar zijn schot belandde in het zijnet.
Bij Lierse moesten de acties vooral komen van het nummer 10, Cheikh Gadiaga. Deze 21-jarige spelverdeler, overgekomen van RWDM, groeide naarmate de wedstrijd vorderde. Iemand waar Lierse nog plezier aan kan beleven. En deze Senegalees lag ook aan de basis van het tegendoelpunt. Zijn vrij ongevaarlijk schot werd verkeerd beoordeelt door Gretarsson waardoor Zitka op het verkeerde been stond en het leder lullig in eigen doel belandde : 1-1.
Hierdoor kwamen de Pallieters wat in de wedstrijd en verloor Lokeren het overwicht dat het tot dan toe had. Verder waren er geen uitgesproken kansen. Scheidsrechter Melotte en zijn lijnrechters toonden aan dat we wellicht ook dit jaar de punten niet zullen cadeau krijgen, integendeel.
Sporting ging ook in de tweede helft het best van start. Alleen de aanvoer van goede passes naar Bangoura of Zoundi verliep niet zo gesmeerd. Vaak moest Sambegou de ballen doorkoppen en hopen dat Zoundi er iets mee kon doen. Vonasek op zijn linkerkant toonde veel inzet, maar is vaak te traag om een verdediging open te splijten. Zijn vervanger, Papy Kimoto (19 minuten voor tijd) heeft meer explosiviteit, maar minder precisie. Met een zuiverder pass had allicht Bangoura een tweede keer gescoord. Nu kwam Sam net te kort voor de neus van Mardulier, de bijna 19-jarige derde doelman van Lier.
Voordien had Roman Vonasek een mooi doelpunt gescoord. Jammer genoeg keerde onze duivenmelker uit buitenspel positie terug en werd de goal niet gevalideerd.

Naar mate de wedstrijd vorderde zakte Rudi weg. Zijn conditie is nog niet optimaal, wat hij op het einde ook illustreerde met een onnodige fout die hem geel opleverde. Kapitein Vidarsson moest met zijn inzet veel goed maken, maar dat volstond niet om trainer Put er op te wijzen dat ook Van Dender zeker kan wat de Ijslander bracht, wellicht zelfs beter. Het wordt moeilijk voor Arnar, als je ook weet dat er nog Coulibali is. En wat met Seyfo als die volgende week terugkeert uit schorsing ?
Lierse van zijn kant voetbalde verre van schitterend, toch slaagden ze er in enkele keren paniek te zaaien in het Lokerse strafschopgebied. Maar Zitka of de lat hielden de Geel-zwarten van een treffer. Een overwinning van Lierse zou ook bijzonder hard zijn aangekomen en beslist niet verdiend. Nu konden beide teams zich uiteindelijk verzoenen met een gelijkspel na een spannende, doch niet hoogstaande pot voetbal.

Ondanks alle fancard perikelen waren er toch heel wat Lokeren supporters naar het zonnige Lisp afgezakt. En als ze vergelijken met de vorige twee seizoenen (vorig jaar gelijk op La Louvière na een snertmatch en het jaar daarvoor verlies op Lommel na een nog slechtere partij), dan denk ik dat de we niet mochten klagen. Wat we gezien hebben is beslist hoopgevend voor de rest van de competitie, vooral als ook vooraan Syllah of andere Afrikaantjes uit hun sloffen gaan schieten, dan denk ik dat we opnieuw mogen streven naar een plaats in de top vijf.
We zijn niet kansloos tegen Club Brugge. Ik zou zeggen : tot volgende week voor de eerste topper van dit seizoen... Filip Baeke
P