13/10/2001
20:00:00
Jordens Peter
6000

Geen Vonasek aan de aftrap bij sporting, de Tsjech blesseerde zich en kon niet meereizen naar het verre Limburg. Zijn plaats werd ingenomen door Sylla. DE wedstrijd was nog maar goed bezig of de thuisploeg kreeg al 2 hoekschoppen : de 2de werd door Boffin op het hoofd van Kalisa geschilderd die er met een kopbal in de 2de minuut al meteen 1 - 0 van maakte. Wedstrijd op achterstand begonnen dus. Sporting liet zich niet van de wijs brengen en bouwde rustig zijn intussen bekende aanvalsspel op. Dit leverde een resem halve kansen op voor Rudi, Zoundi en Bangoura. Een kopbal van Zere ging net over, terwijl een schot van Zoundi langs de paal scheerde. Sporting drukte en bleef drukken, maar kon de vroege achterstand niet ombuigen. Tijdens het laatste kwartuur van de eerste helft kwam STVV meer in de wedstrijd, maar Zere - Katana voorbijraken is een eerste zaak, Zitka ook nog eens op het vrkeerde been zetten is een bijna onmogelijke opdracht. De ruststand was dus 1 - 0. De 2de helft begon zeer felt : maar liefst 5 hoekschoppen op rij, maar niet 1 sportinger die het leer kan binnentikken. Put bracht dan Kristinsson in voor de bedrijvige, maar ongevaarlijke Sylla. Dit resulteerde in nog meer gevaar. Kristinsson himself, Zoundi en Rudi konden het vizier echter niet goed krijgen of vonden Belic op hun weg. STVV kon nu voluit voor de counter kiezen, maar zonder gevaar. De grootste kans kwam er na een overbodige wissel Helgason - Seyfo. Deze laatste speelde de bal veel te kort terug naar Zitka. Buvens kon scoren, maar onze sympathieke Tsjech was nog uitstekend bij de les. 3de Spits Kimoto inbrengen voor een flauwe Davy De Beule leverde uiteindelijk ook niets meer op, waardoor het helaas 1 - 0 bleef. Alweer een uitstekende wedstrijd van Sporting, helaas zonder doelpunten van onze kant. STVV kende wel dat geluk, waardoor het hier onverdiend de 3 punten cadeau kreeg. Tim Combel