20:00:00
Bultynck Jean-Baptist
1200
logo Oud Heverlee Leuven

Paul Put gokte voor de allereerste ontmoeting van Lokeren met de Zwarte Duivels door Helgason en Rudi in de tribune te laten. Vidarsson kon er om persoonlijke redenen niet bij zijn. Hun plaatsen werden ingenomen door De Geest en Coulibali. Overwegend éénrichtingsvoetbal uiteraard, maar de weinige kansen die uit het veldoverwicht komen worden vakkundig de nek omgewrongen. Bangoura mist na 5 minuten een reuzekans, Vonasek knalt op de paal en dat is het zowat. De enige kans van Oud-Heverlee wordt gered door Zitka. Een eerste helft om zo snel mogelijk te vergeten! Op Katana, Zere en Zitka na mocht tijdens de rust zowat de hele ploeg vervangen worden. Sporting probeerde de derdeklasser uit verband te spelen door veel positiewissels uit te voeen, maar dit resulteerde enkel in een massa slechte passes. Het percentage balbezit moet zowat 90 - 10 geweest zijn, maar dit leverde geen enkele goede kans op. De Zwarte Duivels konden zelfs aanspraak maken op de overwinning als Zitka niet 2 vrije trappen uit het doelkader had weggebokst. De vervanging van een ontevreden Kristinsson door Van Hoeylandt bracht wat meer snelheid in de partij. Het scheidsrechterlijk trio helpt ook niet echt mee door zowat in alles buitenspel te zien en enkele flagrante strafschopfazes te negeren. 10 minuten voor tijd krijgt sporting zowaar een kans : Bangoura ziet naast de keeper, maar ook naast doel. De volgende minuut is het gelukkig wel raak : een omhaal van Vonasek wordt binnengekopt door Bangoura : 1 - 0 en sporting door naar de volgende ronde. Het bevrijdende doelpunt en verlost alle supporters van een koud extra half uur voetbal. Jammer voor de supporters van Oud Heverlee, want de ploeg uit derde voetbalde vrolijk mee met Sporting. Opdracht volbracht en dat was kennelijk ook het enige doel van deze wedstrijd, waar we toch iets meer van mochten verwachten. Tim Combel en Stefaan Roets