Van De Velde Joeri
7500
logo KAA Gent

Zing eens een liedje", zelden gehoord, ons sfeerteam dat de tegenpartij oproept tot het vocaal ondersteunen van hun team.
En Gent? Dat stond er bij en keek er naar. Een eerste helft in ideale omstandigheden gestart, na amper drie minuten wordt Bangoura neergetrokken in het strafschopgebied, terechte strafschop omgezet door Gretarsson. Drie minuten later een kans voor Vidarsson. Van Gent op dat moment nog steeds geen spoor.
De kansen blijven elkaar opvolgen, na 10 minuten Bangoura naast, 13e minuut Gretarsson. In de 18e minuut wordt Bangoura neergehaald door Jacky Peeters, een terechte tweede gele kaart en uitsluiting. Na die rode kaart voor Peeters komen er nog enkele mooie kansen voor o.a. Conté op vrije trap. In de 27e minuut wordt er vanuit het pak op de paal geschoten en amper 1 minuut later wordt Gretarsson mooi aangespeeld door Davy De Beule, in één tijd een bal net buitenkant paal.

In de 30e minuut komt Gent, volkomen onverdiend, gelijk met een lucky, maar wel mooi afgewerkte, goal van Machete.
Lokeren even aangeslagen maar in de 36e minuut terug een kans voor Gretarsson.
Sporting herstelt zich met 5 minuten voor rust een kans voor De Beule. En dan, volkomen, verdiend vlak voor de koffie het tweede doelpunt van Gretarsson, een beauty. Bij de rust wordt Katana gewisseld voor Zéré, en vlak daarna wordt Gretarsson gewisseld voor Mputu die zich meteen laat opmerken met een mooie kans. Dan ontbindt onze zwarte panter, Bangoura, zijn duivels en zet de 3-1 op het score bord. Match gespeeld. Waar iedereen al enkele weken op zit te wachten gebeurt dan toch: Baldvinsson scoort z'n eerste goal voor Lokeren en maakt het feestje compleet. Bangoura wandelt even later door de Gentse verdediging en scoort z'n tweede van de avond en zet de oververdiende en zeker niet overdreven 5-1 cijfers op het bord. En Gent? Dat blonk uit in het maken van geniepige foutjes, voor de rest niet gezien in de tweede helft. Jammer genoeg moeten we volgende week tegen Antwerp onze Zwarte Panter missen, hij pakte vanavond z'n derde gele kaart maar dat zijn zorgen voor morgen. Hopelijk hoeven we ook Gretarsson niet te missen. Kortom: een mooie voetbalavond voor een talrijk opgekomen publiek, een korf goals en reclame voor onze ploeg en een sfeerteam dat wekelijks z'n best doet om de ploeg vocaal te ondersteunen. Stefan Van Theemsche