Sporting Lokeren

4 - 1

KRC Genk

logo Lokeren
Seizoen:
2002-2003
Datum:
19/01/2003
20:00:00
Scheidsrechter:
Blareau Eric
Toeschouwers:
6000
logo KRC Genk

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Verrassend genoeg geen Katana, maar wel Zéré achteraan in de defensie met als sluitstuk Dabanovic in plaats van de geblesseerde Vanderjeugt.
Bij Genk ontbrak de gekwetste Sonck en debuteerde Suleymanovic op de rechterkant. Lokeren neemt onmiddellijk het initiatief en komt in het openingskwartier het dichtst bij een doelpunt wanneer Davy De Beule vanop afstand nipt naast schiet.
Na 15 minuten komt Genk enkele malen bijzonder gevaarlijk opzetten. De snedige Dagano legt in de grote rechthoek gepast terug tot bij Vandenbergh, die snoeihard naast trapt. En nauwelijks later snijdt Beslija door het hart van de Lokerse defensie, Dabanovic kan gelukkig zijn schot keren met de voet. En bij de daaropvolgende corner keert Conté de bal van de lijn. Hier komt Sporting goed weg. Na 19 minuten een mooie één-twee actie Kristinsson-Bangoura, maar de Ijslander heeft iets teveel tijd nodig om af te drukken. Even later scoort Lokeren echter uit het niets. Kimoto snoept de bal af en slingert die voor doel waar zijn vroegere ploegmaat Soley in eigen doel kopt : 1 - 0.
Racing Genk wist dat het niet mocht verliezen en geraakte danig gefrustreerd. Daerden trakteerde De Beule op een stevige tackle en Zokora maakte een natrapbeweging naar Kristinsson. Ref Blareau vergiste zich van kleur en trok geel.
Ook Conté en Kristinsson (stevige fout op Beslija) kregen een geel karton onder de neus geduwd.
Verder noteerden we een schot van Bangoura en een rebound van De Beule. Zonder resultaat echter.
Nog voor de koffie had Kimoto de score kunnen (en moeten) verdubbelen. De Congolees verscheen alleen voor Moons, maar trapte onbegrijpelijk naast. Wat de spitsen niet kunnen, dat lukt wel bij de Lokerse middenvelders : scoren. Nauwelijks uit de kleedkamers gekomen, scoort Davy De Beule de 2-0 na een corner van Kristinsson. Toch is de wedstrijd niet gedaan. De thuisploeg laat wat begaan en je voelt dat er een tegendoelpunt in de lucht hangt. Wanneer Dabanovic een schot van zijn landgenoot Suleymanovic lost, is afwerker Vandenbergh er als de kippen bij om de 2-1 binnen te tikken. Maar Genk was niet in zijn dagje en liet achteraan de deur open voor Ijslandse bezoekers. Eerst kon Gretarsson vrijwel ongehinderd de Genkse rechthoek doorkruisen en in de linkerhoek binnen trappen : 3 - 1.
En helemaal in de slotseconden was het de beurt aan Kristinsson om er nog een toetje bovenop te doen. Met een perfect geplaatste bal maakte hij er 4 - 1 van. Na afloop reageerde een gelaten Vergoossen droogjes en filosofisch op de vragen van de journalisten. Hij had geen moeite zijn meerdere te herkennen in de thuisploeg. "De derde goal was het definitieve breekpunt. Beide ploegen hadden de kans op voorsprong te komen. Het was Lokeren dat daar in slaagde. En eens je achter staat moet je risico's nemen." aldus de Nederlander.
Een tevreden trainer Put vond dat Lokeren de wedstrijd vroeger had kunnen en moeten beslissen. "Vooral via Kimoto, maar in de eerste helft hadden we ook kunnen achterkomen."
De Wase trainer bekijkt het nu van match tot match. Volgende week naar GBA zonder de geschorste Kristinsson, dat wordt opnieuw een lastige taak.
P