Vandevenne Pieter
6000
logo KSK Beveren

Sporting begint aan de derby zonder de geschorsten Gretarsson en Conté. De vervangers zijn Kantana en Kimoto. Veel sfeer langs beide kanten, met zowaar een heuse WC-rollen brand die te nauwernood kan worden geblust door ijverige stewards.

Sporting begint aanvallend aan de partij, maar de staat van het veld laat geen echt goed voetbal toe. Veel glij-partijen en ping-pongvoetbal. Eerste kans en schot van de partij is voor Kipre. Zijn schot gaat naast.
De kleine vinnige spelertjes van Beveren hebben nu eens hun gestalte als voordeel. Op het ijzige veld vinden zij duidelijk beter hun draai dan de Lokerse binken. De Lokerse motor raakt in die eerste helft niet echt op gang. Kansen komen er wel, goeie kansen zelfs. Kristinsson stuurt Kimoto de diepte in, alleen voor Stack kan Papy niet scoren. Marel Baldvinsson geeft zijn visitekaartje af met een prachtig vluchtschot op de vuisten van Stack. En ook het doelhout wil niet mee vanavond. Kristinsson draait een vrije trap heerlijk binnenkant paal. De bal gaat net voorbij aan 3 wachtende Sportingers. En het doelhout werd nog op de proef gesteld. Kimoto krijgt nog een goede kans, de bal gaat van dichtbij tegen de paal. Maar intussen was het al 0-1 geworden. Dabanovic grabbelt een bal maar hal weg na een voorzet van links, Kipre tikt de bal in het lege doel. Een al even onverwachte als onverdiende voorsprong bij de rust.

De tweede helft verloopt niet goed voor Sporting. Beveren is voetbaltechnisch de beste ploeg en kan de bal ver van het eigen doel houden. Kansen krijgt Sporting nauwelijks. Ook Beveren countert niet echt scherp en komt nauwelijks tot kansen. Tot een goede 20 minuten voor het einde. Kimoto krijgt nog maar eens een reuzekans maar Sporting krijgt de bal niet in doel. Goede kansen niet afwerken betekent verliezen in het voetbal. Toch lijkt gerechtigheid te geschieden. Het doel van Stack is even een schietkraam met 2 schoten van Baldvisson op open doel, het is uiteindelijk Bangoura die in de rebound afwerkt. Maar het geluk staat volledig aan Beveren-kant vanavond en het mag niet zijn. In blessuretijd geeft Kaiper een schot-voorzet af vanuit een scherpe hoek die achter Dabanovic in doel dwarrelt. In extremis toch verlies dus voor Sporting, dat Gretarsson sterk miste, maar op basis van zijn vechtlust en kansen minstens een gelijkspel verdiende.