RSC Charleroi

4 - 3

Sporting Lokeren

logo RSC Charleroi
Seizoen:
2002-2003
Datum:
21/04/2003
20:00:00
Scheidsrechter:
Vervecken Peter
Toeschouwers:
8300
logo Lokeren

Doelpunten

Ploegopstellingen

Verslag

Het webteam was talrijk aanwezig op de perstribune van het Stade du Pays de Charleroi. En wij stelden vast dat de Charleroi-aanhang al mocht feesten nog voor er werd afgetrapt. Hun basketbalploeg had namelijk deze namiddag de bekerfinale gewonnen en dat werd luidkeels gevierd.
Balverlies van Doba gaf Eduardo vrijgeleide tot bij de goed uitgekomen Dabanovic die het schot pareerde. Meteen een eerste grote waarschuwing aan het Lokerse adres. Een afstandschot van Conté werd door Baldvinsson nog ligt geraakt, maar geen bedreiging voor doelman Laquait. Aan de overkant werd een tweede maal Eduardo weggestuurd. Dit keer kapt hij zijn bewaker Conté uit en trapt staalhard onderkant lat binnen : 1 - 0.
Lokeren reageert, maar Kristinsson duwt de bal over op voorzet van Coulibaly. Zeven minuten na de openingsgoal een mooie aanval van de Waaslanders, Kristinsson tot bij Vidarsson die twijfelt even, maar Defays niet en die plaatst de bal onhoudbaar voorbij zijn eigen goalie : 1-1. Van een afwachtend Charleroi noteren we een knal van Gregory Dufer die maar nip naast gaat. Lokeren probeert openingen te zoeken in de Zebra-muur, maar makkelijk is dat niet. Eén keertje lukt het toch. De Beule kan perfect doorsteken naar Gretarsson, die kalm zijn man uitkapt en beheerst voorbij Laquait trapt : 1 - 2.
Nog net voor de pauze moest Lokeren even met tien man verder nadat Kristinsson verzorging aan het hoofd nodig had.

Bij RCSC werd de gekwetste Sama vervangen door Etchi en Sylla door Aliaj.
We zijn amper 3 minuten ver wanneer Charleroi de bal verliest op het middenveld en De Beule met een heerlijke plaatsbal de Waalse doelman het nakijken geeft : 1 - 3.
Nonchalance achteraan brengt de Karolingers terug in de match door een doelpunt via Eduardo : 2-3.
En met een afstandsschot brengt Detal zowaar zijn team terug op gelijke hoogte : 3 - 3.
Een partij die bijna beslist leek in het voordeel van Sporting Lokeren, wordt op die manier nog helemaal weggegeven.
Want op minder dan een kwartier van het einde maakt Marcquet er met een solo-actie 4-3 van. Lokeren is aangeslagen en kan weinig terugdoen. Charleroi komt dichtbij de 5-3, gelukkig zit Dabanovic nog tussen het schot van Eduardo. De Karolingers, met zijn twaafven zeg maar, want het publiek zorgde voor een enorme ondersteuning, wint uiteindelijk verdiend op basis van zijn inzet. En Lokeren had het in handen, maar gaf het achteraan helemaal weg.
Uefa beker wordt nu het hoofddoel, maar nog vijf moeilijke partijen liggen eerst nog op de weg.
P